epic, epicness overload

17.07.2013 kl. 07:43

Hur får man en ganska typisk barnfilm till en mycket bra film?


Jo, man tillägger andra samhällen in i den nu existerande. Tänk er Pocahontas. Den här filmen är ganska mycket lik Pocahontas. Två av huvudkaraktärerna är från två olika världar, där finns två roliga sidekicks och så har vi till och med en karaktär som motsvarar gammelmor Pilrot.


Nu när jag tänker på detta så märker jag hur mycket denna film påminner om både Pocahontas och Mulan.  Men det är väl så att det inte finns så många idéer, nuförtiden, som är helt unika.


Det jag gillade mycket var att de introducerade tittarna till en värld som skulle kunna finnas. Alltså till bladfolket, de som sköter om att skogen blommar och att den hålls frodig. De är ju som ni säkert redan listat ut mycket små, så de skulle kunna existera.


Jag märkte direkt att denna film var gjord av samma människor som gjorde the Rise of the Guardians. Vissa karaktärer såg nästa identiska ut, inte för att de störde men man märkte det ganska snabbt. De som gjorde filmen har även gjort Ice Age, vilket förklarar hur bra sinne de har för sidekicks. 


Sedan så märkte man det även på det sättet att till exempel Pocahontas och Mulan, som jag har nämnt förut, baserar sig på riktiga händelser, medan the Rise of the Guardians och Epic är filmer som får barnen att tro på att dessa karaktärer existerar på riktigt.


Rolig fakta om denna film är att de som lånat rösten åt den engelska versionen är bland annat Amanda Seyfried som är Mary Katherine, Christoph Waltz som är the bad guy, Steven Tyler Nim Galuu, Colin Farrell Ronin och Beyoncé Knowles som är drottning Tara. Och vi kan ju int glömma det bästa med det här; Pitbull har lånat sin röst åt Bufo. Det verkar som om jag måste se den om på engelska. Efter denna skådespelarpatrull så kan man ju förstå att filmen är döpt till Epic.


Vet ni de där karaktärerna som ska vara allas favoriter, till exempel i Pocahontas ska din favorit karaktär vara Pocahontas, John Smith eller Meeko och i Lejonkungen ska din favorit karaktär vara Simba, Nala, Timon eller Pumba.  I denna film ska det ju vara Mary Katherine eller Nod (som motsvarar Prince Charming) eller sedan någon av sidekickarna. Men min favorit var Ronin som inte har såå stor roll. Den motsvarar lite Sarabis i Lejonkungen, liten men märkvärdig.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D