ps. framtidsplaner

Jag kom på vad jag vill arbeta med om jag väljer att plugga juridik, det känns ganska awesome att få en sån där känsla "det är det rätta för mig". Ja, men om jag kommer in och orkar studera så att jag blir jurist eller liknande, så vill jag arbeta med barnens rättigheter. Inte så där allmänt, men om till exempel en av föräldrarna dör, vem ska barnen bo hos och hur är det bäst och om barnen måste flyttas till någon annan i släkten eller någon eventuellt utomstående, så vill jag se till att den familjen som har ett tillräckligt stort hjärta att öppna sitt hem åt ett främmande barn eller två, ska inte kunna säga nej för att de kan inte financiellt understöda barnet/barnen. Jag vill se till att alla som tar emot fosterbarn etc ska veta sina rättigheter till socialens ekonomiska stöd.

Detta är ett ämne som har berört mig sedan jag var tre år gammal. Nej, inte mig, utan människor i min närhet. Jag vill inte höra flera gånger hurdana hemska papperskrig en vanlig människa, utan en enda dags utbildning inom juridik, skall hantera, utan att ens veta varifrån de kan fråga efter hjälp. Jag är så trött på Finlands social, hur den fungerar och så vidare. Visst, det är bra att den finns, men den skulle kunna förbättras och förenklas så att vi vanliga skulle kunna själv göra någonting och inte bara ge upp för att vi inte kan.

Visst, det här spårade ut lite, men samtidigt så bekräftar det bara saker åt mig. Jag vill kunna göra en skillnad, inte kanske ändra stora saker i Finland, men jag vill hjälpa den vanliga människan som troligtvis går igenom mycket tunga saker. Jag vill hjälpa dem, så att de kan i lugn och ro gå igenom sin sorg.
31.10.2012 kl. 22:36

1-5

Jag vet att jag har lovat recensioner och sånt, and believe me de är på kommande. Men först måste jag bara berätta om olika saker som har hänt idag.
  1. Hösten har kommit tillbaka, ni vet ju att vi hade en tidig vinter som varade två dagar. Nog för att jag gillar vintern och så men jag vill ha en ordentlig höst före.
  2. Jag har hittat ett par skor som inte skaver på mitt redan existerande skavsår, ni skulle ha sett hur det blödde, censurerat för barn med andra ord.
  3. Jag har idag bekantat mig med pingstförsamlingen, intressant.
  4. Vi var idag och se var jag kommer att köra upp i vinter och jag fick till och med bra kommentarer av K, som är mammas morbror och bilskols lärare. Jag var ganska stolt kan jag ju säga, för de senaste gångerna vi har kört har det slutat i katastrof. Nu känns det bra, när jag vet att det har gått ett vidare i processen. 
  5. Det är allt annat än roligt att bokföra klassens pengar, men någon måste ju göra det, så...

(6. Jag har snart avklarat första hjälp kursen 1 & 2 :D)

31.10.2012 kl. 22:23

to the one who conquers it all

It doesn't matter how much you have or will ever achieve in you career, you are the most important person in my life, even though we have never met, and probably never will meet. You are the only reason I'm still breathing, the only reason I'm studying and the only reason I wake up with the feeling that everything is possible. I know you'll never know how grateful I'm for your existence. Thank you for being the best source of inspiration that will ever exist.


//R, one of your biggest fans
25.10.2012 kl. 15:15

Thank God for the sovmorgons :)

Sitter nu och ser på Sex and the City, medan jag väntar på att jag ska till skolan.
Jag har faktiskt ganska mycket att skriva, men det kommer senare, för den här veckan verkar det som om min enda fritid är när jag har sovmorgon och idag så för sov jag mig till och med.

Kan i alla fall berätta att det kommer en del bilder hit och i alla fall tre olika film recenssioner/rekommendationer.Hittills på listan finns Niko 2 Lentäjänveljekset, Tie Pohjoiseen och Step Up 4 Revolution.

Sedan kommer det lite ishockey, för säsongen har ju börjat och annat aktuellt.
Den här veckan ser ut så här: Första hjälp-kurs, simning, första hjälp, fest, Ekenäs, kanske James Bond, tomt, första hjälp, körning i Ekenäs, Lauri Tähkä.... Kommer att vara smått slut när dessa veckor är slut. Men plus allt de här så går mna ju ännu i gymnasiet och ryska läxorna kommer ju därifrån....
24.10.2012 kl. 09:39

i väntan...

Nu väntar jag på att första hjälpkursen börjar, från 18 till 21. Hoppas det inte kommer att kännas så tråkigt. Skvallren säger att det kommer en till från gymnasiet så i så fall är vi två sen :) men ja, jag måste ta igen den här bloggningen när jag har tid nu när perioden har lättat.
16.10.2012 kl. 17:56

you lost me at hello, but you had me at Disney!

sitter, nej jag menar ligger på soffan här på håltimmen just nu med Alicia. Diskuterar dyslexi, bloggar, Tie Pohjoiseen och Disney filmer, det där vanliga. lektionen börjar om en timme så vi ha mycket tid ännu att göra ingenting. jag har till och med ryska ordförhör imorgon, direkt på morgon för att göra det så roligt som möjligt. Men nu måst jag sluta, måst debatera med Alicia o partier och diskutera om framtiden <3
11.10.2012 kl. 13:36

höst inspiration

27.09.2012 kl. 21:26

memories

It's hard for me to say the things 
I want to say sometimes 
There's no one here but you and me 
And that broken old street light

Thank you for loving me - Bon JoviMinnen från några år tillbaka när jag andades Bon Jovi, gamla goda minnen :)

24.09.2012 kl. 18:15

Paus, finally

Tog just en paus i allt skolarbete som jag har... Annars allt som jag hade som high fly planering, ni vet allt sådant man vill ha men är inte helt säker på om man någon gång får allt gjort... Mycket konstig förklaring, men allt som jag vill ha, så har jag typ nu fixat... mvh. materialisten

men ja, jag har skaffat åt mig Karjala-turnaus biljetterna som jag hade planerat, nu är vi på väg dit med härligt schack, bättre kan det liksom inte vara. VM-biljetten beställdes för någon timme sedan. Så jag får fara och se på Leijonat, lycklig. Kamera objektivet är beställt, lyckligare, och sedan en bonus resa med Anna och Alicia till England, lyckligaste!

Det är bara tatueringen som väntar, men den är också färdigt planerad och budgeterad. Allting är in order! I'm so happy!
23.09.2012 kl. 12:13

a piece of me

22.09.2012 kl. 18:07

Utrensning


Jag skulle skriva om denna filmen på onsdagen redan, men det blev inte av.
Jag var då på tisdagen med pappa och se på Utrensning. Jag var inte ens helt säker på vad den skulle handla om, jag vill bara se den. Jag tror att jag aldrig sett en så bra film om så dystra ämnen som de behandlar i Utrensning.
Människohandel, Sovjetunion, äkta och bitter kärlek, evig kärlek, minnen, tävlan mellan systrar, kulissäktenskap, förtvivlan, generationernas förbannelse.
De här orden räcker till att beskriva filmen och jag rekommenderar den åt alla!
17.09.2012 kl. 08:57

that feeling


Måste bara berätta att den här reklamen har "that something special". Visst, det har inget att göra med det att jag är ett Jokerit-fan, men den här reklman är en must see :D

12.09.2012 kl. 18:05

forever alone?

Kan berätta för er hur tråkigt en håltimme kan vara. Mycket. Bara för att jag råkar vara typ den enda som sitter på håltimme. Visst, inte ska jag klaga, men tiden går såå långsamt att det är helt sjukt. Det är ännu en timme och tjugo minuter tills Anna kommer från lektionen... Suck!

Jag skulle ju faktiskt kunna utnyttja den här tiden med att göra läxor eller liknande, men, som vanligt har jag ju typ inga material med mig. Hela den här veckan har jag typ inte haft några material med mig.. Känner mig som någon som har gett upp hoppet när det kommer till att studera...

Det är som om jag skulle ha tusen och en sak i mitt huvud. Hundra saker som skall planeras för att ha roligt, tusen saker som ska göras för att kunna njuta full hjärtat av det roliga och en miljon saker som lämnas hemma när man far och ha roligt.

Veckoslutet är fullt bokat. Fredagen, alltsǻ idag ska jag fara till mommo och fira hennes födelsedag, lördagen med E till Åbo på Tie Pohjoiseen och på söndagen ner till Anna och boka biljetter.

Sedan ska jag boka biljetter på onsdagen också, då till Karjala Turnaus. Fan det är mycket som händer, men det äår så mycket vi gör i skolan så man måste ju ordna fritidssysselsättningar i alla fall ibland.
07.09.2012 kl. 11:03

...

Kerroit uskot unelmaan
Joka sinisenä soi
Se uni meidät yhdistää
Sen syliin nukahtaakin vois

Lintu nousee siivilleen
Se lentää suoraan siniseen
Valoon auringon, sen laulu katoaa
05.09.2012 kl. 19:05

mobilblogg ftw

alltså det här att skriva inlägg via mobilen är djävulens uppfinning. Seriöst, skriver detta verkligen onödiga inlägget medan jag sitter i biblioteket och försöker skriva en av tre textkompetenser färdigt. Hoppas att jag får ens det färdigt inlämnat i tid, vissa, jag, råkar ju vara lite efter som vanligt. Så går det när man inte alls satsar på skolaan mera. Är verkligen inte inspirerad. För mycket helt enkelt. Jag ser verkligen upp till vissa som orkar laga allting och planerar. De är ju vardagens superhjältar.
30.08.2012 kl. 15:14

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D