efter 6 timmar

Efter sex timmars arbete så har jag ritat 11 Disney prinsessor. Teckningen är åt min kusin, som är helt prinsesstokig. Jag vet att hon skulle ha varit säkert mer än nöjd om jag skulle bara ha ritat de vanligaste prinsessorna, som Snövit, Askungen, Törnrosa och Belle, men jag måstade tillägga Tiana, Jasmine, Pocahontas, Esmeralda, Mulan, Ariel och Rapunzel, fast Rapunzel var på begäran. 
 
Till näst ska jag tillägga en bakgrund och imorgon ska jag fara och köpa en ram, sen ska min kusin få den :) 
27.12.2012 kl. 14:00

planer inför 2013

Dessa är mina planer, några större några mindre och en ganska omöjlig, men det tar vi SEN :)
 
vad har ni för planer infor 2013? stora mindblowing planer eller mindre? :)
25.12.2012 kl. 22:29

I'm sorry

Som ni vet så är ju julen på väg, och alla som känner mig vet att jag mer eller mindre hatar julen. Helt enkelt för att jag har inte firat en ordentlig jul på tre år och de känns som om jag skulle ha växt ut ur julfirandet. 
 
Alltså det är inte det om är poängen med inlägget utan det att jag ber om ursäkt för att jag är fittig. Jag vet att jag annars också har ett sk häftigt temperament, men under jultiden (hela december och i alla fall halva november) så är helt helvetisk, helt seriöst. 
 
Och som pricken på i så är jag halv sjuk också så jag är värsta djävulen de närmaste dagarna. 
 
Jag ber om ursäkt av alla människor som är i min närhet. Oftast om någonting kommer ur mig på ett spydiskt sätt menar jag inte det. Jag märker först senare att det jag sa kom ut med fel tonfall. 
 
Men tack ni söta, kära, härliga människor som på något vänster orkar med mig fast jag är som jag är, ni är rent guld :)
18.12.2012 kl. 19:08

Just nu:

Härliga minnen, längtar till sommaren :) 
Top Gun har världens bästa soundtrack, det måste jag säga. Man blir så glad av att lyssna på det att det kan inte vara sant.  Oj, om man skulle ha levt då när den här kom på bio, I wish :)
 
Vilken film tycker ni att ha den bästa soundtracket?
16.12.2012 kl. 16:50

Gråta eller att inte gråta, det är frågan

Jag har lätt för att gråta nr jag ser på någon film, men då måste jag nästan vara för mig själv för jag känner mig obekväm om jag gråter med människor i runt mig.
 
Såg just på the Gladiator. Jag vet att det är en must see, men det var första gången som jag hade möjligheten att se den nästan från början till slut. 
Jag vet inte hur jag ska beskriva filmen, it was a masterpiece. Jag som annars också älskar historier om Romarriket och antikens Grekland var ju helt såld från början. Jag hade en brinnande kärlek för filmen Troja, men jag måste bara ge upp och säga att the Gladiator var så mycket bättre. 
 
 
Jag trodde inte när jag började se på filmen att det är någon snyft film, utan mer än film som man senare kommenterar med "bra effekter", " vad har var snygg" och " det såg coolt ut". 
Jag kan ärligt talat säga att jag kommer inte ihåg om jag skulle ha gråtit i någon film lika mycket som i den. Den var helt obeskrivligt bra. Så många teorier som jag hade om hur den skulle sluta och ingen av de gick i uppfyllelse, så redan de säger ju något. 
 
Jag rekommenderar den här filmen åt alla. Ge den en chans, de är verkligen värd alla Oscar som den fick :)
 
16.12.2012 kl. 00:35

en sorts varning

Ni vet människor som oftast när de har en ny teknologisk sak, läser aldrig manualen. Det har jag varit många gånger med om, till exempel om du köper en ny telefon, så inte läser jag manualen mer än att jag får reda på vart jag sätter SIM-kortet. 
 
För ca ett och ett halvt år sedan köpte jag en systemkamera. Jag tänkte då att jag skall läsa manualen för att veta hur den fungerar. Den kom just före jag for till England, så jag hann aldrig ens öppna manualen, utan kasta in den i någon låda just före jag for. Sen när jag kom hem från England, tre veckor senare så hade jag glömt helt bort hela manualen och varför skulle jag har sökte den något mera när jag kunde använda den ganska hyfsat. 
 
Men igår hittade jag den när jag var aktiv och städade. Nå klockan två på natten satte jag där och knäppte foton och kom fram till hur mycket det finns som jag inte visste att man kunde göra med kameran och så mycket man kan och ska tänka på. 
Så inläggets poäng är helt enkelt det att det kommer att komma foton inom snar framtid, bara för att jag har lärt mig använda kameran :)
09.12.2012 kl. 17:13

Finland 95 år

Sotilaat totetuttivat jokaisen kaatuneen veljensä viimeisen toiveen: “Jos en itse kykene, viekää minut kotiin.”

The soldiers fullfilled every last wish of fallen brothers: “If I won’t be able to, bring me back home.”

 

tack vare dessa soldater och lottor så kan vi njut av detta:

Kiitän, jokaista sodissa olleita sotilaita ja lottia, kiitos siitä että teidän takia meillä on maailman paras maa ja saamme kasvaa ja työskennellä turvallisessa ympäristössä. Kiitos, että annoitte meille tulevaisuutemme!

07.12.2012 kl. 00:13

söndags bild


Det harmade lite när jag inte hade kameran med mig till skolan idag, det var såå fint väder. No, hoppast jag kommer ihåg att ta den imorgon. Men den här bilden knäppte jag igår när jag och syrran var på väg till bion.
03.12.2012 kl. 20:18

julmånad

Ja, som man inte har kunnat undvika om man har läst bloggar idag, så är det faktiskt redan julmånad, alltså december. 
 
Så morgonens planer imorgon (söndag) är helt enkelt att packa in julklappar, för att jag har varit mycket duktig om köpt alla julklappar i tid. Det sista som jag köpte var en sak åt min guddotter. Har ni någon gång tänkt på hur svårt det är att köpa en julklapp/födelsedagspresent åt en under 2 år. och för att göra saken ännu svårare så har min guddotter en storebror och en stora syster, vilket betyder att det finns redan alla sorters kläder och leksaker som man kan tänka sig. 
 
Imorgon ska jag även med syrran och se på "de fem legenderna" eller " the rise of the guadians" som den också heter. En tatuerad julgubbe och en påskhare med puukko. Kan det bli bättre? Rapporten kommer imorgon, tror jag. Denna gång ska jag faktiskt försöka :)
02.12.2012 kl. 00:44

de blir dyrt de här

Det är det enda jag kan säga. Har diskuterat sommarens och annars bara framtidens planer och vad vi ska göra och vad de kommer att kosta. Jag är helt lost, har inte en aning om hur mycket pengar det kommer att gå i England när vi skall dit med Anna och Alicia. annars skulle det inte vara några problem men när jag skall dit med kära Alicia som älskar att shoppa, så gissa om det kommer att smitta av?

 Jag har en känsla över att måste begära min pappa om extra jobb, så att jag skulle ha råd till allting jag vill. Snacka om att vara materialist. Jag har blivit helt beroende av idén av den nya Lumia 920, oj vad jag skulle vilja ha den, den röda. Den är såå fin. Måste diskutera det här med föräldrarna och se vad de tycker.

Annat då, förutom en världen-runt segling med en katamaran och sju människor så har vi ju planerat en roadtrip till Vasa i sommar och sedan ska vi en gång till Borgbacken också. Det ser ut som om sommaren blir dyr och inte den enklaste, med tanken på att man ska få i alla fall fem människors tidtabeller med deras jobb att fungera så att man få alla på en gång till Borgbacken eller till Vasa.

Nå en sak i taget, först vintern och sedan tar vi våren och sommaren. och ISHOCKEY!
27.11.2012 kl. 13:26

senaste 5 huippun

  • Provperioden slutar imorgon, efter ryska provet, som jag ska läsa hela dagen på idag. 
  • Senaste dagarna har jag hört på the Lion King soundtrack, på kompositionerna av Hans Zimmer, I can tell you I'm in love
  • Det är tydligen kallt i mitt rum, eller det var vad min pappa informerade om idag morse. Hur skulle jag veta? Jag menar jag låg ju under täcket och sovde :)
  • Imorgon är det meningen att vi ska fara till Alicia på filmkväll, kul!
  • Ser för säkert trettionde gången på Sex and the City boxen, fast jag skulle lika gärna kunna göra arbeten eller läsa på prov... Bra där :P
     
22.11.2012 kl. 09:06

SIMBA


Min überkära vän Alicia var till London för typ tusen år sedan (höstlovet) och då kommer hon hem med den här fina muggen plus Simba åt mig. Jag älskar älskar älskar den och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag säger att det här var min första Simba leksak, ever. Så TACK än en gång Alle att jag fick den :) <3
16.11.2012 kl. 22:37

"Din mamma kommer inte"

Nu när veckoslutet börjar imorgon, så är det ju mer än passligt att berätta om de veckoslutet som var.

På fredagen  for jag på kvällen till Alicia, var vi skulle ha Disney-movienight. När vi väntade att Anna skulle dyka upp så sökte vi upp saker i skvallerboken. Jep, vi tränade tills den dagen då vi sitter vid ett matbord på bäddavdelningen och använder oss av skvallerboken för att komma ihåg vem som gick på vår klass eller liknande.


Men slutligen såg vi på två Disney-filmer, Tarzan och Bambi. Tarzan var bra som alltid, det är inte ens länge sedan jag såg den. Men Bambi, vad ska jag säga? Den är hur bra som helst, men man märker det tydligt att det var krig i världen när man gjorde filmen. Den var mycket dyster och så och jag kan inte föstå hur jag klarade av att se den när jag var lite. Annars, rubriken är från Bambi, när  Bambis mamma har dött och hans pappa står mitt i allt ute i snöyre och säger "din mamma kommer inte" och då skulle man vilja bara skrika "va fan är det för fel med dig, sympati, anybody?".

 
Det roliga med Disney filmer är ju helt enekelt det att man märker att alla filmer gå in i varandra, till exempel finns det vissa budskap som syns flera gånger, vissa platser och vissa händelser. Jo, jag berättade varenda en gång jag såg någonting som var från Lejonkungen eller Pocahontas, Disney-nörd, I know.


(okej, det blev ganska långt om fredagen, så vi tar lördagen imorgon, då är det ishockey som står på menyn :))
15.11.2012 kl. 22:52

Måndagen fortsätter..

Efter gårdagens omkull körning med cykel, så har jag jäkligt sjukt i nacken, vänstra armen, revbenen, vänstra låret och självklart vänstra knäet som ser ut som om den skulle ha varit med i en action film. Jag har just världens i-lands problem när jag inte riktigt visste hur jag skulle fara till frissan när de öser ner och med dessa besvär så är det kanske inte det roligaste att cykla dit heller. Som tur har man en pappa som är privatföretagare som råkar arbeta inom 100 meters radie. Skjuts ordand. Skönt.

Men nu ska jag njuta av Sex and the City och fundera över hur i helvete man ska klä på sig på ett sätt så att det inte tar sjukt..
06.11.2012 kl. 08:27

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D