självklarhet

Tänkte först skriva värsta filosofiska essän hit, för klockan är ju 01.33 och det är första april.

Det händer alltid så här, jag börjar med någonting och sedan har jag stora planer påå det ena och det andra, argumentationer från olika synvinklar etc. Men vid något ögonblick märker jag att jag överdriver någotning för mycket och då slopar jag hela saken.

Själva ämnet för detta inlägg skulle vara självklarheter. Det är ju så nutida människan lever, vi tar allt förgivet. Det att vi har våra tak över huvudena och det att vi har mat på tallriken. Detta är saker vi som bor i industriländer tar förgivet. Därför har vi ju kommit på ett begrepp som i-landsproblem. Jag älskar detta uttryck, det ger mig friheten att klaga över sådana problem som inte ens existerar i den riktiga världen. Sådana saker vi själv kommer på och anser att är våra problem. Vi har ju det bra, det måste vi ju medge. Jag anser att om man använder uttrycket i-landsproblem efter att man har klagat över något av sina problem så har man troligtvis ansett att sitt eget problem är inte ett problem utan det är ett teckan på att allt är okej i ditt liv. Inga större bekymmer. Visst, vissa kan ju lida av värre psykiska handlingar och förhållanden, men ändå har de mat på tallriken och tak över huvudet.

Detta var inte heller riktigt poängen med inlägget, saken var den att tar vi allting så förgivet att vi aldrig stannar upp och inspekterar vad som egentligen händer omkring oss? När har du senast sett ut genom fönstret och tänkt på hur fin naturen är eller hur fint det faktiskt ser ut?

Jag kan berätta att jag är oftast den människan som tar allt förgivet, men även då förväntar jag mig inte att till exempel mina vänner skulle stöda mig om jag skulle behöva detta. Jag förväntar mig inte sådana saker och vat ni varför? Jo, jag är i grund och botten en så självständig och realistisk människan att jag har för mig att jag kan inte vara så svag att jag inte skulle klara mig ensam. Jag anser inte att man är svag om man behöver stöd av en annan eller om man är så modig att man söker hjälp i tid, men jag har lärt mig från att jag var liten att jag skall inte räkna med andra. Jag skall göra min lycka själv. På detta sätt kan jag inte heller klaga på att det är någon annans fel om jag inte lyckas.

Idag eller tekniskt sett så igår var jag till Alicia, en av de få jag anser vara mycket nära mitt hjärta. Hon är viktig för mig på alla sätt man kan tänka sig. Jag undrade när jag körde hem från hennes att tar jag henne förgivet? Jag hoppas att svaret är nekande och att hon känner sig som om jag skulle ta henne förgivet. Samma gäller alla mina andra vänner, speciellt Anna, du är mycket nära mitt hjärta.

Dessa är sådana personer jag har svårt att föreställa ett liv utan. De är mitt liv, mer eller mindre. De är en del av mig.

Detta inlägg är mycket råddigt, jag ber om ursäkt, men någon gång får man ju skriva av sig. Det fanns en orsak till detta inlägg och det var att när jag steg ut ur bilen på backan så såg jag upp mot himmelen. Det var stjärnklart och himlen var för en gångs skull så vackert blå jag hade alltid förväntat mig av nyansen midnattsblå. Det var vackert och speciellt när det var helt tyst runt mig. Då förstod jag hur liten man faktiskt är. Vi är små, vi syns ju nästan inte. Men det är ingen skillnad så länge vi inte tar allt förgivet och så länge vi är lyckliga.

Jag är lycklig!

01.04.2013 kl. 01:32

Sjuk!

Jag vet inte om någon kan hjälpa mig mera. Tack vare min vän så lider jag och min skolgång, men det kan inte hjälpas. Domen är gällande och diagnosen är:

beroende av Greys anatomi.

Livet är inte lätt.

26.03.2013 kl. 22:21

happy thoughts

Man känner sig så blessed när man har sådana vänner och ännu till när man har flera än en. I'm blessed :)

24.03.2013 kl. 21:03

we feat Grey's against the world

Igår, fredag, så var jag till Alle på mer eller mindre spontan mini Grey's anatomy marathon. Roligt hade vi, kan man ju säga, at least. Sådana teorier vi slängde om så Hunt, Karev o McSteamy :D

Detta måste tas om någon gång, kanske lite längre än sex timmar då :)

23.03.2013 kl. 18:26

MIKKO <3

Grattis till en av mina favorit ishockeyspelaren som idag fyller 30 år !

12.03.2013 kl. 17:51

There's a time...

Efter att jag såg Les Miserables så beställde jag hem soundtracket och jag har säkert hört snart sönder hela skivan. Nu på veckoslutet köpte jag även boken. Den ser ut som en Bibel när man ser den från sidan. Just nu har ajg inte kommit så värst långt, men hittills är den bra och har bra flyt, vilket jag uppskattar, för jag har en tendens att lämna böcker på hälft.

På torsdagen hade vi Second Breakfast med Alle, det var roligt, synd att Anna var sjuk, men hoppast vi kan ta det en anna gång :)

Vi såg även på Oliver & gänget och dagen före var Alicia lite excited och ritade en bild på Dodger och Tito ( love).

På fredagen var vi till Åbo med skolan på exkursion och som om man inte hade beslutsångest före så har man det nu. Så många val och inga begränsningar typ.

Efter exkursionen var vi och småshoppade med Alle och vi var även och se på Hansel & Gretel: the witch hunters. Jag älskade filmen, inte för att den var så märkvärdig, men jag har aldrig förut sett en film var jag kände igen mig till 100% i en karaktär efter att ha sett några sekunder.

Så nu heter vi då Hansel och Gretel :) <3

Aijoo, sån där liten sak glämde jag visst att nämna, jag fick körkortet förra veckan :D Nu blir det att köra på alla vägar så snabbt som de smälter :)

10.03.2013 kl. 22:48

Speechless

Jag har aldrig varit så utan ord som jag var efter Les Miserables. Det finns inte ens ord som kan beskriva hur bra den filmen var. Jag grät och grät. Jag tror att förra gången jag grät så där mycket tack vare en film var the Gladiator.

Filmen är för bra för att missa, alla skulle behöva se den. Den var så vacker, på något sätt så ärlig. Hundra gånger bättre än alla andra kärleksfilmer jag sett förut.

Skådespelarna var perfekt och deras röster magnifika. Jag får fortfarande goosebumps när jag tänker på Jean Valjean (Hugh Jackman) och Javert (Russell Crowe)röster. De var obeskrivliga. Jag skulle kunna sitta i flera timmar och bara lyssna på dem.

Filmen var förtrollande, ett konstverk. Om ni har möjlighet, se den!

22.02.2013 kl. 22:28

My babies

Äntligen så har jag min trio complete. Köpte för några dagar sedan den sista, så kallade missing piece. Jepp, vi talar om mina Kalevala ringar. Har haft de två första (från vänster) redan tre år, så nu var det tid att skaffa en till. Skaffade Karjaan sormus, som nu hänger med Perniön och Uskelan sormus. Älskar dem alla och det bästa med dem är det att de är klassiska och Kalevala, vilket betyder att dessa sälland tappar sitt värde.

Men i alla fall, my trio is complete. I'm so happy!

mvh Materialisten :)

20.02.2013 kl. 19:24

I am here right now!

Here I am this is me
There's no where else on Earth I'd rather be
Here I am it's just me and you
And tonight we make our dreams come true

It's a new world it's a new start
It's alive with the beating of young hearts
It's a new day it 's a new plan
I've been waiting for you
Here I am

 

Så här kan man förklara min state of mind. Helt seriöst, had ejust en sån där Heureka moment. Jag är vem jag är, vare sig du ville eller inte. Jag kan inte ändra på mig för att någon vill. Jag kan inte göra saker som kommer att ha en inverkan på min framtid om jag faktiskt inte vill det.

När jag fick den där känslan, kände jag mig fri. Ja, det är det rätta ordet till att beskriva det jag ville. Jag är fri, när jag inte tänker bry mig om vad de andra vill att jag ska bli eller liknande saker.

Nu är det bara så att jag måste fortsätta att kämpa för att behålla den här känslan. Jag är den jag är.
09.02.2013 kl. 20:08

seven days of Monday morning - not anymore

känner lyckan forssa i mina blodådror. Perioden, also known as HELL, tar slut på tisdagen och sedan börjar perioden med 10 håltimmar, I'm in love. Äntligen tid att måla ordentligt och att inte behöva välja mellan att måla eller att få bra i prov eller liknanade.

Nu har jag tid att fundera på vad vill jag gör och vad ska jag satsa på. Jag kan även planera mina tatuerings idéer och min framtid. Jag kan ju bara säga att jag är mer än taggad för den här perioden.

Största orsaken är nog det att jag inte läser ryska mera den här perioden. Jag tror knappast att någon kan förstå hur hemskt det är för mig när jag "måst" studera ryska. Jag tänker inte förklara det heller för det finns inte sådana ord till det.

Men ja, jag är taggad inför nästa period när man får leva livet och bara njuta :)

03.02.2013 kl. 22:09

long time no see

Igen en gång har det gått en liten evighet sedan jag skrev här. Ibland finns det inspiration att skriva en roman andra dagar finns det knappt någon inspiration att slå in bloggadressen i url fältet. 
 
Men nu har jag lite tid att skriva. Vad har hänt? Inte så mycket, bara skrivit set sämsta provet i hela mitt liv, "stressat" över tio tusen saker och målat med oljefärger. Just nu är det provperiod, två prov nästa vecka och sen är det slut. 
 
Annars då, jag har blivit kusin för åttonde gången. Jag har även planerat stora saker för min framtid. Nu är det bara så att hur kommer jag att verkställa det. Det blir intressant att se :) 
 
Men jo, inte något mer just nu, ska försöka att skriva lite oftare och kanske om något mer intressant än prov och skolsaker :)
27.01.2013 kl. 11:36

OOps!

Det gick nästan en vecka sedan jag senast bloggade... Fy på mig. Jag som hela tiden läser bloggar och blir förbannade på när de inte uppdaterar... Bra där.
 
I alla fall så den senaste veckan kan man väl säga att det har inte hänt såå mycket speciellt. En sak vi håller på med i konsten, men den tar jag upp när den är färdig. Annars, kvällarna har gått åt till att skicka med Alicia på What's apppen, som är btw djävulens påhitt. 
 
Jag har börjat följa med Homeland och Iholla, och båda ser jag på Katsomo, för att jag missar dem hela tiden. Älskar båda tv-serierna. Iholla, för att det är så ärligt och de visar hur månniskorna har det påriktigt, även om man kan klippa ut snuttar som man inte vill visa etc. 
 
Homeland, vad ska jag riktigt säga om saken. Själva ploten är ingen mindblowing sak men jag fastnade för programmet direkt. Nuförtiden har jag haft svårt att fastna för något tv-program för jag har svårt att koncentrera mig på det, men jag fastnade direkt för Homeland. Jag har skyllt på Damian Lewis som spelar Nicholas Brody, bara för att senaste gången han spelade huvudroll i en serie, Life, så fastnade jag även för den... Enough about Homeland.
 
Provperioden börjar på måndagen och det är en soft start aka engelska. Jag måste läsa på ordena, tänker inte nöja mig med ett ok vitsord. Det är verkligen awesome när man kan göra statements like that och faktiskt tro på dem... Nog för att jag typ vet att jag inte kommer att satsa på orden ett dugg. Bra där igen. 
 
Btw, så här till slutet. Jag ska imorgon och se på the Hobbit med mina vänner, taggad. And as the cherry on my sundae så kan jag göra en statment, jag har aldrig varit lyckligare i mitt liv :D
18.01.2013 kl. 23:11

vackert

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.
From the ashes a fire shall be woken,
A light from the shadows shall spring;
Renewed shall be blade that was broken,
The crownless again shall be king.
 
- J.R.R. Tolkien
05.01.2013 kl. 19:52

LOTR marathon accomplished

Igår så var det väckning halv nio, för att halv tio skulle jag och pappa plocka upp min vän och så var vi på väg till Vanu. På programmet stod det Lord of the Rings maraton. Jag kan ju säga att jag hade inte sett dem före igår och jag hade bara en dålig bild av filmerna. Men jag måste ju säga att de var ju helt sjukt bra och jag tyckte att det var ett bra och fint slut. 
 
Aragorn & Arwen <3
 
Mycket lyckad dag igår, med andra ord. Åkte mopoauto, njöt av härligt sällskap och blev "attackerad" av en katt :)  Såna här dagar är guldvärda , tack allihopa :)
05.01.2013 kl. 11:57

it's gonna be a long night

Jag blev så inspirerad idag av ett inlägg så att jag har nu köpt åt mig modetidningar som jag skall slakta idag. Andra saker jag ska ännu göra idag är att laga färdigt min kusins teckning, planera syrrans tavla och sen har ja en skiss i huvudet som jag ska rita ner på något sätt. 
 
Sedan ska jag börja med att göra fullt med mindmaps till en story jag ska äntligen börja skriva från början till slut. Jag har alltid så svårt med att hålla mig till en sak. Direkt om jag kommer på något nytt så slopar jag det gamla eller sen passar inte de två idéerna ihop och då stannar hela processen. 
29.12.2012 kl. 20:19

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D