I'm never going to doubt them again

"I, Ronja, take you, Leijonat, for my lawful husband, to have and to hold from this day forward, for better, for worse, for richer, for poorer, in sickness and health, until death do us part."

I was born with Leijonat in my heart, I'm going to have Leijonat in my heart for as long as I shall live, til the last breathe is taken. I'll die with Leijonat in my heart

minnen <3

 

10.05.2013 kl. 23:15

close enough

är psykiskt helt slut efter att jag har nu skrivit sex av åtta filosofi uppsatser. Jepp, alla idag. Men jag fyller bara ut papper, för jag klarar helt enkelt inte av att skriva om de ämnen vi har för jag kan inte hålla mig till ämnet. Plus att efter sex uppsatser så verkar det som om jag inte skulle göra något annat än att skriva om och om samma åsikter.

Just nu regnar det ute och jag HOPPAS att det skulle ösregna genom hela natten så att jag skulle få sova ut ordentligt. För mycket begärt?  

Men nu så tänker jag göra mitt konst arbete istället, bara för att då behöver jag bara låta min hand fara över pappret utan att tänka desto mera. 

09.05.2013 kl. 20:27

Me and my wife ;)

02.05.2013 kl. 22:35

Spanish the right way :)

29.04.2013 kl. 09:40

my luck, my faith, my fortune

28.04.2013 kl. 18:05

Grey's anatomy: känslor, känslor i överflöd

Ser just nu på Grey's anatomy marathon som är varje lördag, men bara tre avsnitt.

I alla fall så ville jag bara påpeka att Grey's är det program man ska se på om man vill gråta. Speciellt om man är lika insatt som jag och Alicia. Jag lovar, jag satt just och grät till de avsnitten var Merediths liv är hotat när hon  håller på att drunkna. Den situationen förlängs och förlängs och jag lovar att jag lider nästan av vätskebrist just nu. Det mest ironiska med denna situation är nog det att detta händer i ca tredje säsongen och då går det nionde säsongen på tv:n. SÅ jag vet ju att allt slutar bra, men ändå...

Det som gör det speciellt är att jag och Alicia har liknat vår friendship med Meredith och Cristinas, så då kan ni förstå hur mycket tårar som föll ner för min kind när Meredith höll på att dö. 

27.04.2013 kl. 23:43

våren leder till...

att jag har överflöd av idéer. Jag borde anteckna dem, men jag vet att om jag inte gör någonting till de där idéerna så dör inspirationen. Det skulle gälla att få ut det mesta av inspirationen och bara producera ett antal noveller/början av romaner/målningar etc.. för att ta mig själv i nacken så tänkte jag nu efter att jag skrivit detta inlägg renskriva en början av en roman(?), så att jag kan använda mig av den sen senare :)

har ni också sådana här period inspirationer? :)

Min eviga inspirationskälla :)

25.04.2013 kl. 21:19

spring is in the air, anywhere I look

Hur vet man att det är vår? 

Jo, klart de där vanliga vårtecknen, som att det blir grönt, solen visar sig mer än en timme och att snön smälter. 

Vet ni hur jag vet att det är vår?

Jag känner mig som om jag skulle ha fått en överdos av optimism. Sitter och lyssnar på de mest smöriga kärleks låtarna, ser på de stereotypiska "a girl falls in love with her Prince Charming and they live happily ever after" filmerna och mina dagdrömmar har rosa kanter.

Detta är ett bra bevis på hur mycket jag faktiskt blir påverkad av årstiderna. När vintern kommer så älskar jag att lyssna på finsk musik var ämnet är olycklig kärlek. På våren gåller det ovannämnda. Under sommaren så är hela mitt live som om man skulle se på livet genom rosa glasögon. När hösten kommer så är, speciellt på musikfronten, temat "It's my life and I do what I want". 

Inte vet jag riktigt varför jag vill skriva om detta just nu, men kanske därför att jag är själv ganska chockad över detta. Jag hade aldrig tänkt på detta förut.

Finns det någon annan som är en årstidsmänniska?

Och sen vet jag också att det är vår när jag blev nästan utan luft när jag såg hur sött Saku Koivu posérar med sin fru Hanna. Jag menar detta är någonting som aldrig händer åt mig, men joo, nuu! Men ni kan väl inte helt totalt neka det att de är ju lite söta i alla fall :)

23.04.2013 kl. 20:52

Where did I go wrong, I lost a friend

"How To Save A Life"

Step one you say we need to talk
He walks you say sit down it's just a talk
He smiles politely back at you
You stare politely right on through
Some sort of window to your right
As he goes left and you stay right
Between the lines of fear and blame
And you begin to wonder why you came

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

Let him know that you know best
Cause after all you do know best
Try to slip past his defense
Without granting innocence
Lay down a list of what is wrong
The things you've told him all along
And pray to God, he hears you
And I pray to God, he hears you

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

As he begins to raise his voice
You lower yours and grant him one last choice
Drive until you lose the road
Or break with the ones you've followed
He will do one of two things
He will admit to everything
Or he'll say he's just not the same
And you'll begin to wonder why you came

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

How to save a life

How to save a life

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life
How to save a life

How to save a life
23.04.2013 kl. 20:42

Tankeställare

22.04.2013 kl. 10:41

Du gör mig galen!

Vart har detta veckoslut försvunnit? Har typ inget minne över vad jag gjort. Förutom det att jag var igår till Alicia, Anna var också där med Tilda (världens sötaste hund med världens största ego). Vi såg på silver linings playbook och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den ännu. Tror nog att jag måste se den en gång till. Kanske till och med läsa den. Därifrån kommer rubriken, silver linings playbook är översatt som Du  gör mig galen!

I alla fall så kom jag hem efter halv två i natt och jag väcktes av att pappa lade laminatgolv.... På en SÖNDAG!!! UTAN VARNINGAR! Stackars trumhinnor.... :(

Imorgon till skolan, men sovmorgon <3

21.04.2013 kl. 22:29

Robin Hood, Robert Hod, Robert Hood...

Hejsan svejsan :)

Jo, vi klarade oss tillbaka till Finland. Det kommer nog lite inlägg från England snart, men just nu kommer England ut från öronen när jag just skickade in mitt intensivstudiearbete.

Och angående rubriken, så har jag just skrivit tre sidors fördjupning om Robin Hood.

Men orsaken varför jag ville blogga var att det regnar, våren kommer så skönt. Hoppast att det regnar hela natten, då får man sova så skönt :)

Regn mot plåttak <3

bild

18.04.2013 kl. 19:54

the countdown begins :)

Nu till lite lättare ämnen, nämligen nästa resa utomlands. Natten mellan fredag och lördag är en natt vi inte kommer att sova. För på lördag morgonen så stiger planet från Helsingfors-Vanda flygfält och destinationen är Manchester. 

England, det är nästan två år sedan jag var till England för första gången, då på en språkresa till Bournemouth. 

Men denna gång är det annorlunda, nu skall jag dit med mina härliga vänner, Anna och Alicia. De hade planerat denna resa från nian eller åttan, alltså före jag hade ens träffat dem. Sedan blev vi bekanta när vi började samma klass i gymnasiet, men först under andra delen av året. Sen har jag ingen aning om vad som har hänt, för att det känns som om jag skulle ha kännt dem hela mitt liv. 

Men tillbaka till saken, ja, om ca fem dagar så är vi redan i Manchester eller troligtvis i Scarborough var vi ska bo i sex dagar. Är jag taggad för denna resa? Jo, denna resa är a trip of a life time! 

01.04.2013 kl. 22:44

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D