tankeställare

Cranky Old Man.....
What do you see nurses? . . .. . .What do you see?
What are you thinking .. . when you're looking at me?
A cranky old man, . . . . . .not very wise,
Uncertain of habit .. . . . . . . .. with faraway eyes?
Who dribbles his food .. . ... . . and makes no reply.
When you say in a loud voice . .'I do wish you'd try!'
Who seems not to notice . . .the things that you do.
And forever is losing . . . . . .. . . A sock or shoe?
Who, resisting or not . . . ... lets you do as you will,
With bathing and feeding . . . .The long day to fill?
Is that what you're thinking?. .Is that what you see?
Then open your eyes, nurse .you're not looking at me.
I'll tell you who I am . . . . .. As I sit here so still,
As I do at your bidding, .. . . . as I eat at your will.
I'm a small child of Ten . .with a father and mother,
Brothers and sisters .. . . .. . who love one another
A young boy of Sixteen . . . .. with wings on his feet
Dreaming that soon now . . .. . . a lover he'll meet.
A groom soon at Twenty . . . ..my heart gives a leap.
Remembering, the vows .. .. .that I promised to keep.
At Twenty-Five, now . . . . .I have young of my own.
Who need me to guide . . . And a secure happy home.
A man of Thirty . .. . . . . My young now grown fast,
Bound to each other . . .. With ties that should last.
At Forty, my young sons .. .have grown and are gone,
But my woman is beside me . . to see I don't mourn.
At Fifty, once more, .. ...Babies play 'round my knee,
Again, we know children . . . . My loved one and me.
Dark days are upon me . . . . My wife is now dead.
I look at the future ... . . . . I shudder with dread.
For my young are all rearing .. . . young of their own.
And I think of the years . . . And the love that I've known.
I'm now an old man . . . . . . .. and nature is cruel.
It's jest to make old age . . . . . . . look like a fool.
The body, it crumbles .. .. . grace and vigour, depart.
There is now a stone . . . where I once had a heart.
But inside this old carcass . A young man still dwells,
And now and again . . . . . my battered heart swells
I remember the joys . . . . .. . I remember the pain.
And I'm loving and living . . . . . . . life over again.
I think of the years, all too few . . .. gone too fast.
And accept the stark fact . . . that nothing can last.
So open your eyes, people .. . . . .. . . open and see.
Not a cranky old man .
Look closer . . . . see .. .. . .. .... . ME!!
16.07.2013 kl. 17:18

samma koncept, but with a twist (Fast 6)

Jag vet inte ens vad det är i Fast & Furious serien som får en att se på dem. Jag tror att det finns olika orsaker varför dessa filmer lockar tittaren. Jag kan helt  ärligt säga att jag for och se på Fast & Furious 6 (Fast 6) bara för att Vin Diesel är där. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, med tanke på att det finns människor, exempelvis jag, som betalar in sig på en biograf bara för att det råkar finnas en Vin Diesel i den filmen som man ska se.


Jag tror inte att någon har undan kommit vad F&F går ut på. Snabba bilar, bad guys vs good guys, heta män och kvinnor. Men denna gång, ja, då fanns det helt på riktigt en ordentlig background story och inte bara en liten fjuttig som de skjuter in lite nu och då bland de snabba bilarna.
Jag vet att jag redan nämnde Vin Diesel, men låt mig ännu poängtera att Vin Diesels röst är to die for. Jag skulle gärna tillbringa timtal bara sittandes och lyssnandes på honom.  Och varför inte också tittandes på honom. I wouldn't mind.  Interested, mr. Diesel? ;)

this moment, aaw :)

Om jag får nämna en negativ sak med filmen, så det var nog det att speciellt Brian O'Connor (Paul Walker) och Dominic Toretto (Vin Diesel) hade åldrats mycket på ungefär ett år, enligt filmens tidräkning. Förra var ju redan den femte filmen, nu den sjätte och en sjunde är på kommande. Hittills har filmerna varit hur bra som helst, men man undrar hur länge de tänker hålla på med detta och hur länge de hålls bra?


Denna del av F&F serien är min favorit, i alla fall hittills, även om jag inte var så nöjd över några beslut de gjorde med vissa karaktärer, men inga spoilers här nu. Det kan jag ju berätta att jag grät i denna film, och det är nog den första gången jag har någonsin gråtit i en F&F film.


Har ni sett den? Vad gillade/dissade ni?

16.07.2013 kl. 06:14

this weekend

Det här veckoslutet har varit ganska hektiskt. Det var som om man inte gjort något annat än flugit och flängt över allt.

På fredagen var det först jobb ända tills klockan ett. Skönt att sluta lite tidigare på fredagar. Efter jobbet for jag och sökte Alle och vi for med Ak till Ölmos och simma. Vi håller på att gå igenom alla stränder på ön. Fredag fortsatte med fast & furious 6 (recension kommer) med syrran och hennes vän E. Efter filmen så skulle jag hem, me för att syrran åkte ju med mig så for vi och runda hela halva ön. Det var Cheek och basson för fullt och fönstren var uppe. Inte undra på att jag hade ont i öronen dagen efter.

På lördagen fortsatte vi att gå igenom stränderna och då var det Furulunds simplats som gällde. Det var som en chock att simma i sötvatten. Vi chillade på stranden ett bra tag. Sedan släpade vi oss hem. Fick skjuts av Ak, så jag behövde inte köra, det kändes konstigt att vara den som sitter brevid och inte kör. På kvällen så for jag och sökte Alle. Vi for lite och runda. Eller det var det vi skulle göra. Det slutade med att vi körde till Karis, bara för att där finns en Hesburger. Yes, you read right. Bara för att vi hade överloppstid så gick vi även in i ABC market för att se vad där fanns. Vi kom ut med modetidningar (Vogue, Styleby), skvallertidningar och tatueringstidningar. Hardcore shopparen :)

På söndagen så fortsatte vi med att gå igenom stränder, den här gången var det Gammelby. Först var det tomt, men sedan dök det helt plötsligt upp ett x-antal barn som skrek och hade sig. Dagar, man speciellt lider av dåliga nerver så suckade man bara. Vi blev bjudna på drottning glass, som Ak var så snäll att släpa med sig till stranden. Vi var inte så länge i Gammelby, orsaken; barnen. Efter att jag hade varit på stranden så var jag och sökte mina kusiner för att fara och se på filmen Epic (recensionen kommer).

Igår kväll så fick jag sådan inspiration att måla något, så nu håller jag på att utveckla världens mest invecklade motiv, ever :D

15.07.2013 kl. 06:14

you're my person

13.07.2013 kl. 18:09

mindf*ck

det är allt jag säger...

 

12.07.2013 kl. 09:25

abstinensbesvär.com

Jag förde igår my precious also known as my Lumia 920 på service. Det tar från två til tre veckor tills jag får den tillbaka.... Betyder att med min tur så får jag den tilbaka först om två eller tre månader..

Jag har aldrig varit den där människan som är speciellt beroende av sin telefon, men nu när man de senaste månaderna har haft en Lumia 920 har jag blivit mer än bekväm med allting den har att erbjuda. Det är bara så härligt när man har allting man behöver i en hand när man har den.

Nu så sitter jag med syrrans gamla shitphone... Och hennes musiksmak är.. well..lite annorlundare än min.. to say at least.

Jag känner mig i alla fall verkligen outside när man inte har whats app... Pappa kommer att vara mycket glad när han får nästa telefonräkningen.. (de två första bilderna är såå pappa ;))

09.07.2013 kl. 13:41

vad som hänt de senaste dagarna

På fredagen, efter jobbet, for jag till Skanssi och shoppa. Jag hade inte ännu varit på midsommarrean så det var ju på tiden. Där mötte jag upp Alle och vi tillbringade cirka gurka fem timmar shoppandes. Jag kan helt lugnt säga att jag älskar att shoppa, men mitt bankkort grät blod under alla dessa timmar.

Lördagen kom och for snabbt, hann en sväng till jobbet och så var det Baltic Jazz som gällde. Inte för att jag var något extremt taggad på att fara dit heller men det är ju tradition. Helt roligt var det, träffade lite nya människor och såg en sangria cykel (don't ask). Jag körde hem vid midnatt, syrran åkte hem samtidigt så vi bläästa Cheek hela vägen hem.

Söndagen also known as DA komadag. Gjord ingenting först, utan sovde bort halva dagen (fint...) och sedan var det igen en sväng till jobbet. Medan jag väntade på mina kunder så bestämdes det att vi ska fara till stranden. Så efter jobbet var det att köra hem och kasta in sitt pick och pack och söka Alle. Sen for vi till stranden var vi träffade en AK som låg och steekt i solen (:D). Helt roligt var det, vi pratade lite det ena och det andra. Vinterpälsen kastades och sen frös man på stranden. Efter att vi hade tillbringat två tre timmar på stranden så blev det impuls grillning hos Alle. Det var en snabbtur till den enda butiken som var öppen och sedan till Alles. Där umgicks vi några timmar igen, men sedan måste jag fara hem... Det var ju söndag... Damn...

Mycket roligt och härligt veckoslut, men skulle det inte bli lyckat med så härliga människor?! :)

08.07.2013 kl. 13:42

the lone ranger - kemosabe!

Jag var med min vän och se på the lone ranger i förrgår, då den även hade världspremiär. Har någon av er sett den redan?

I alla fall så hade jag inga förväntningar om filmen, jag hade ingen aning om vad den skulle handla om. Men kort så handlar det om hur indianen Tonto (Johnny Depp) förändrar John Reid (Armie Hammer) ,en man som alltid ser på allt från lagens synvinkel, till en legend som jobbar för rättvisan.

Filmen var mycket bättre än vad jag skulle ha kunnat hoppas på. Att ha en, för mig, okänd person att spela huvudrollen var det bästa beslutet de kunde göra. Filmen skulle annars haft en tendens att bara bli en film bland de andra, även om Johnny Depp har andra huvudrollen. Armie Hammer är en av de nästa stora skådespelstalangerna vi har. Chanser som dessa är guldvärda för dem, det är ju inte ala som kan säga att deras genombrottsfilm gjordes med Johnny Depp.

Johnny Depp.... Man behöver väl bara tillägga en Johnny Depp i en film och direkt är det en box office rekord tagare. Han är ju en brilliant skådespelare, men ändå kunde jag inte sluta tänka på hur skulle filmen sett ut om man skulle ha använt sig av någon annan istället. Jag såg så mycket Jack Sparrow i Tonto att jag blev lite besviken. Jag hade förvänta mig någon mindblowing av herr Depp.

Sedan kommer vi till den brilliantaste skådespelaren jag sett på länge. William Fichtner spelade Butch Cavendish och han passade i den rollen som handen i handsken. Det var helt mindblowing. Jag kunde helt enkelt inte göra något annat än vara helt positivt chockad över William Fichtners prestationer och talanger. Jag har inte sett William Fichtner sedan Prison Break slutade, fastän han är mycket aktiv inom filmbranschen. Jag älskar William Fichtner i alla hans roller som jag sett. Störtsta delen är han dark and twisty, men han visar alltid nya sidor av sig själv.

På tanken på att the lone ranger använde sig av en av Mozarts kompsitioner till deras huvudsakliga soundtrack, var lite konstigt men det passade så bra.

Det som var det riktigt roliga med filmen var att jag satte för mig själv och jämnförde filmen med andra filmer. Det var vissa scener som var helt klart någon annan film. Jag såg bland annat Pocahonats, Mulan, sista samurajen, lejonkungen och speciellt Zorro. Visst det är ju nästan till omöjligt att komma på nya scener hela tiden, men speciellt de Disney relaterade scenerna var roliga att peka ut för the Lone ranger är ju Disneys produktion.

Jag gillade filmen starkt. Jag rekommenderar den åt er alla, den går ju troligtvis ett tag till på bio, så om ni har en chans så skall ni nog fara och se på den. Men var beredda på att ni får skratta hela tiden. Den har mycket verklighetstroligt (is this even a word?) landskap, vilket hjälper till med att få fram hur det var för indianerna när den vita människan gick in i landet och tog vad de ville.

Varför for jag ens och se på den här filmen? jo, för jag visste att den har med indiankulturer att göra. Nämn ordet indian and I'll be there! :)

05.07.2013 kl. 06:16

inspiration overload

28.06.2013 kl. 21:08

planer, planer, planer

Jag vet inte hur många av er som är en människa som kan det här med att planera. Det finns de som älskar att planera saker och ting som resor och shopping, men det gör ingenting för sina planer. Sedan finns det männsikor som föreslår, just till exempel en resa, på skämt men det slutar i att den människan blir så tagtgad av sitt förslag att det är helt konstigt.

Jag är båda, men oftast den sist nämnda. Jag skulle göra vad som helst för att kunna samla ihop alla de pengar som behövs så att jag skulle han en möjlighet att resa till alla de platser jag vill.

Just nu skulle jag mer än gärna fara til London, bara för att kunna fara bort från min hemort för en stund. Jag kräver inte så mycket n är det gäller att resa. Jag skulle bra kunna ta med min(a) vän(ner) och bara chilla i en av de underbaraste städerna i Europa. Bara ta det lugnt, shoppa lite, vara stereotypisk turist och besöka bland annat London Eye.

Jag har två mål med min sommarlön. Den första skulle vara resan till London och den andra skulle vara min tatuering, som jag äntligen har bestämt mig för hur den ska se ut. Jag är så taggad inför dessa två planer att jag hoppas att det blir av att göra detta.

25.06.2013 kl. 06:15

...

22.06.2013 kl. 22:34

jag vågar påstå

att om man kommer hem halv åtta på lördag morgonen från midsommarfirandet, så kan man ju säga att det var lyckat. 

sedan kan jag även påstå att om man ens överväger att fara och sova med att istället se på lejonkungen, så är det ju helt onödigt att ens tänka efter vilket du väljer. Så jo, jag såg på lejonkungen imorse. Eller såg och såg,jag har minne av att jag har sett början av lejonkungen och sedan vaknade jag just i tid för att se grande finale. Efter detta kan jag även påstå att man sover helt bra en och en halv timme medan lejonkungen spelas i bakgrunden. 

Nu känns det som om jag skulle ha sovit åtta timmar, vilket är helt skönt, kan bara inte förstå att vi spelade kort med vännerna säkert två timmar i sträck. 

22.06.2013 kl. 09:09

Jussia teillekin (feat. brainstorm)

Glad midsommar!

Jepp, jag vet att jag är förtidig, men who cares, plus att imorgon så hinner vi ju ändå inte sitta framför våra datorer utan då ska det firas sommar och vänner. De har lovat plus 25 grader och sol tills imorgon så det ska firas med everything you have.  Förlåt nu bara, men jag är taggad, för denna midsommar ska firas med de bästa :)

Den igen är det faktiskt lite skrämmande att tänka sig att halva året är förbi och att studenskrivningarna börjar i höst och att om ett år så har vi redan sökt in till nästa stadie och även valt vad vi vill bli när vi blir stora. Då sitter vi för sista gången påriktigt och njuter av midsommaren med de härliga vänner vi har bekanta oss med under alla dessa år. Efter det så finns inte vi längre på samma sätt som förut. Visst, vi håller kontakten och syns kanske när vi besöker varandras studiestäder, men det blir aldrig mera det samma.

Vilken ångest man får bara att tänka på hur hemskt det kommer att vara, samtidigt som vi som människor är ivriga att lära oss något nytt hela tiden. Nya människor kommer in i vår bekantskapskrets och vi växer som människor. Nästa gång vi ses så kan det vara att vi har barn och är gifta medan andra har en karriär utomlands, vilket går bra ihop med dens kroniska wanderlust.

Frågan är denna; kommer vi att ändras mycket när vi skiljer oss eller är det bara så vi tror att det ska gå till? Är det hemskt om vi ändras eller är det bra? Kommer vi någonsin vara vi igen?

20.06.2013 kl. 12:57

instaweek nr. 1

17.06.2013 kl. 21:43

några påståenden

Vet ni hur det känns när man lär sig känna en person och sedan lär man sig känna en annan person "på köpet"? 

Detta är exakt vad som har hänt med Alle och Addi. Jag lärde mig känna Alle i skolan och sakta men säkert så kom det fram saker om Addi. Klart det gjorde det när de är systrar. Det var som om man skulle ha känt Addi före man ens träffade henne. 

Nu, för ca en timme sedan, kom jag hem från Alles place. Jag var där och såg på Grey's med Alle och Addi. Efter att vi hade sett nionde säsongen slut så såg vi på Skattkammarplaneten. Den var såå mycket bättre än vad jag har någonsin vågat tro. 

Men alltså pointen med denna fina brainstorm var nog det att jag är så lycklig lottad när jag har lärt mig känna dessa två människorna. Det var som om personkemin bara klickade. Härligt!

15.06.2013 kl. 01:12

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D