Where do I go from here?

Låt här

"But where do I go from here?
So many voices ringing in my ear
Which is the voice that I was meant to hear?
How will I know?
Where do I go from here?

My world has changed and so have I
I've learned to choose
And even learned to say goodbye

The path ahead's so hard to see
It winds and bends but where it ends
Depends on only me

In my heart I don't feel part of so much I've known
Now it seems it's time to start,
A new life on my own"
 
01.08.2012 kl. 06:05

It was breathtaking

Igår var vi då till Helsingfors med E. Roligt hade vi och nya interna skämt kom till. Shoppade gjorde vi också, men mest chillade vi. Skönt med en sådan dag.

Jag kan bara säga det att en finare stad får ni söka efter. Helsingfors är nog hundra gånger vackrare än till exempel Åbo, som jag tycker är överskattat.

Jag vet inte om jag skulle kunna flytta riktigt in till centrum av Helsingfors men Pasila/Böle skulle nog passa mig bra. Jag har väl nämnt att jag älskar industrin, alla industristäder har någon speciell charm som tilltalar mig. Kommer säkert att flytta in i någon övergiven fabrik

 Men ja, Helsingfors är en stad för mig, så himla mysig och tilltalande. Kan inte ens förstå hur jag har kunna undvika hela staden, mer eller mindre under hela min livstid.

Jag måst få bo där någon gång. I alla fall fick jag en till punkt på min bucketlist :)
30.07.2012 kl. 15:19

-> Helsingfors

Imorgon ska jag och E fara till Helsingfors. Bussen far 08.05 och vi kommer att sitta 3 timmar i bussen, troligtvis sovande, hoppas vi inte missar busstationen som vi ska av på :) Som tur bor min kusin i Helsingfors, så om det blir riktigt nöd, så kan vi ju ringa åt han :) Men ja, vi kommer att chilla, beundra och småshoppa i Helsingfors imorgon, så ni ska inte undra om jag inte hör av mig imorgon, bussen hem far 20.20, vi är hemma kvart före elva. Sleep. Ni ska ha det bra och vara förberedda på att jag kommer att angsta på måndagen när ajg ser vad allt onödigt jag har shoppat :)
28.07.2012 kl. 23:14

badass :)

27.07.2012 kl. 09:21

tips :)

tänkte bara tipsa åt er om min "reseblogg" vart jag uppdaterar om mina resor i Finland som utomlands. Bloggen är på finska och svenska och den innehåller just rekommendationer, bilder och åsikter. plus eventuella planer :) Hoppast ni gillar den!

http://rantapallo.fi/leijonapentu
27.07.2012 kl. 07:35

the Finnish flash



(ishockeysäsongen börjar, sakta men säkert :) )
27.07.2012 kl. 06:20

close enough


från H&M

Den här råkade bli  beställd för någon timme sedan, den är så nära ja kommer, ännu, till aztec mönstret, hoppast den är sån som jag vill :)
26.07.2012 kl. 19:40

Klick ins Hertz


Jag rekommenderar filmen Klick ins Hertz (love.com) för en regnig dag, perfekt tidsfördriv . Jag älskar filmer som är typ B-klass istället för de värsta Hollywood filmerna med flera miljoners budget. Om inte något annat så finns det alltid de snyggaste männen i  B-klass filmerna, som René Steinke :)
(obs, vem kan nu motstå tyska språket? Ich liebe es! (fri översättning med mycket dåliga tyska kunskaper)
26.07.2012 kl. 15:28

If I would have known



I would have been there :) Saku Koivu, in my heart <3
26.07.2012 kl. 10:48

inspiration (aztec bags)


Jag har hela mitt liv älskat aztec mönstret, och nu har de äntligen blivit mode, längtar tills det strandar ordentligt till Finland!
Jag är annars också mycket svag när det gäller indian mönster, eller faktiskt, allting som har med indianer att göra, så väl eskimoer/inuiter som inka indianer. Allting, deras mänster, religioner och deras sätt att se på livet är bara så beundransvärt. Älskar jordnära saker i allmänhet, så vad skulle vara mera jordnära än naturfolk?

bilder från google, sökord "aztec bags"
24.07.2012 kl. 06:53

uppdaterings skyldig

Känner mig uppdaterings skyldig. Sitter här och undrar vad allt jag ska skriva. Men i alla fall så har jag just sutti in mina lediga dagar, p.g.a övertid. Känns skönt att veta att det inte är såå mycket kvar i alla fall. Fast jag har ju en helt underbar arbetsplats, så kan jag ju inte göra något annat än att längta till mitt "sommarlov", där man får påriktigt sova länge och inte tänka på arbetet.

Jag kan inte förstå att jag är så här pigg, jag menar har farit och sova någon gång efter tolv och varannan timme stigit upp för att fara på jobb. I alla fall så tände jag till och med lampan klockan halv tre och skulle göra mig färdig för att fara på jobb, före det slog mig att klovkan vara bara halv TRE!

Nu ska jag organisera allt på jobb, så att jag inte behöver tänka på någonting resten av tiden. Men ni som läser detta, ska ha en bra dag, hoppast även en solig sådan :)
23.07.2012 kl. 06:30

under progress

16.07.2012 kl. 21:47

home alone

Det känns helt jäkligt skönt att sitta hemma och ha ingenting att göra just nu. Igår var jag 17 timmar på jobb, kan ni förstå hur skönt det är att "bara" vara 9 timmar på jobb idag? Jag kan berätta att helt sjukt skönt. Pricken på i är det att syrran är hos hennes vän så jag har hela huset för mig själv tills imorgon kväll. Sen måste jag säga TACK! åt min mormor som är världens bästa mormor. Jag ringde åt henne när jag slutade och började fara hemåt. Jag kom på att jag hade inte fått någon varm mat på över 24 timmar. Ringde som sagt åt henne och frågade försiktigt om hon var hemma och om hon råkar ha mat hemma. Mommos svar var: självklart, kom hit bara! For till mommo och herregud vad god mat, hemlagad husmanskost, I'm in love! Detta är helt enkelt världens bästa orsak för att ge "världens bästa mommo" titeln åt min mommo :)
13.07.2012 kl. 19:22

.

Not all of us are running from the past,
some of us are running towards the bright future,
that will appear if we truly believe.

/Ronja Lemström
12.07.2012 kl. 20:09

Lyckligt lottad



Happiness,
det är när det är sommar och jag kan gå ut mitt i natten för att fotografera  vita blommor.
Det är när jag kan låna pappas träskor för att smita ut genom bakdörren.
Det är när man int frys om sina ben när man går på berget, fast man inte är så säker på om man kommer hel tillbaka.
Det är när jag kommer på mig själv med ett leende på läpparna utan någon större orsak.
Det är när jag insåg att jag har världens bästa vänner, ni vet vilka ni är.


Jag är lyckligt lottad, det kan jag säga och vara helt säker på saken.
Jag har bra vänner och de bästa vännerna jag har först inom det senaste året träffat.
Jag har en familj som består av vänner, bekanta och biologiska släktingar.
Jag kan bara konstatera att jag är mycket lyckligt lottad.
Tack, för att ni är ni, älskar er allihopa.

Ohana, betyder familj och familj betyder att ingen är ensam eller bortglömd.
11.07.2012 kl. 20:55

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D