filosofi

sitter på filosofin o pratar om hur en brandman ska rädda människor från en brand. Ska han rädda sin familj först eller de andra i byggnaden. 9/11 dyker upp, kalla kårar går upp på ryggen. Filosofin är ju för fan never ending juttun. Apple rasismen är ett hot topic, gud, Martin Luther King skulle vända sig i graven om han skulle höra denna diskussionen...
28.08.2012 kl. 08:56

Sovmorgon & 1995

Inte kan morgonen börja mycket bättre än att se på Pocahontas och när man vet att jag bör vara i skolan först om två timmar. Bäst, helt enkelt. Nu medan jag njuter av Pocahontas, så ska jag skriva på frågeformuläret till hälsokunskapen. Ni ska ha en bra dag och speciellt en bra måndag :)
27.08.2012 kl. 08:23

intressant dag, minst sagt

Som rubriken avslöjar har dagen varit mist sagt intressant. Ryssarna var idag hos oss, tro det eller ej, men det tar mer på krafterna när man har en helt främmande person på sitt ansvar. Lättare blir det ju inte när man inte har ett gemensamt språk med henne. Som tur är det inte så farligt.

 Annars, vi hade gymnastik i spöregnet. Det öste ner och vi hade frisbeegolf. Jag tror att vi hade varit torrare om vi hade varit och simma. Konditionen måste ha stigit med 254 procent tack vare min personal trainer Anna ;) (världens bästa PT, rekommenderar;))

 Matbordsdiskussioner var lite random. Bananer (misstolka!), ryssar och Kevin Costner. Diskussioner som bara blir mer passionerade desto mer man talar om dem. Det råkade även hända att jag sa: dra åt helvete. Oops, men jag har lärt mig en sak, de som verkligen står mig nära, skulle ha skrattat eller tar i alla fall inte åt sig.

Var till A med min gäst och där var smått intressanta diskussioner. Rysk musik, skvaller med mera.

 Annars, hur skulle det kännas om din lärare skulle ringa åt dig. Det kan jag berätta var lite random, jag var inte förberedd på det.

Men nöjd med denna händelserika dagen är jag. Planer far åt helvete men som tur har jag vänner som stöttar till och med då när jag förklarar att min ryska gäst skrattar åt det att mina ändå filmer på ryska är Kung Fu Panda :)

(Lyckad dag, nästan färdig med min modersmålsuppsats, så livet ler)
23.08.2012 kl. 22:43

orken borta...

Orken är helt bort, borta med vinden. Seriöst, just nu när Rysslands gästerna kommer imorgon kväll och har redan helt fullt upp... Men vi hoppas att jag får tillbaka ens lite av orken tills imorgon :)
21.08.2012 kl. 21:28

utnyttja

Försöker utnyttja min håltimme, men det verkar ju inte som om  det skulle gå så värst bra. Sitter här och väntar på att Anna och Alicia slutar. Blir helt störd på det att tagentbordet som jag knäpper på just nu har helt konstigt ljud varenda en gång man trycker på mellanslaget, intresse klubben antecknar, jag vet :)

Försökte i alla fall få något gjort, men det blev så där när jag inte hade allt material med mig. Såg också att mitt H&M paket kom med bussen, nu väntar jag bara att det kommer ett SMS till min telefon, så att jag kan fara och söka det.

Men jo, detta verkar vara ett inlägg till intresseklubbens ära :)
17.08.2012 kl. 11:52

förvirrad

Märkte idag att det är ganska mycket som ska göras denna period, helt otroligt mycket. Prov, uppsatser, bokrapporter mm. Men nu blir det att ta sig i nacken och planera allting, så att jag inte behöver gnälla över hur mycket man har att göra dagen före... Snälla, det är ju bara sig själv man har att skylla..
16.08.2012 kl. 22:33

19:44

Nå, de där berömda två timmarna i skolan blev lite på två och en halv, tack vare ryska möte. Allt verkar så jäkla stökigt, jag har inte en aning om hur jag får allt att fungera. Är verkligen glad över tt jag inte har  barn, för då måste man tänka på någon annans bästa än min egen.

I alla fall börjar allvaret imorgon, taggad? Nej. Bara för att dagen börjar med engelska. Usch, hittar inget positivt i detta ämne, inte på grund av ämnet själv, utan en annan orsak.

För att bli ens lite motiverad så försöker ajg planera in allt möjligt. Resor, konserter, tatueringar ;)

Ämnet: Tatueringar kommer att vara på tapeten närmaste halv år, ber om ursäkt :)
14.08.2012 kl. 19:45

can't believe it

Om några timmar så börjar jag officiellt andra året vid Kimitoöns gymnasium. Det känns en aning konstigt, det var ju just som jag började första året där. Det stämmer att åren går så snabbt när man studerar och speciellt i när man studerar i gymnasium. Idag så är vi i skolan från 12.30 till 14.25, så det blir ju helt chill. Vi ska säkert gå igenom några praktiska saker, datum etc. Nu ska jag återgå till att se på filmen "Suden vuosi". Verkar intressant.
14.08.2012 kl. 09:35

känner mig... (brainstorm)

bortskämd.

 Känner mig bortskämd,har alltid känt mig bortskämd. Har försökt göra någonting åt saken, men det verkar ju som om det inte skulle gå att göra någonting åt den saken.

Jag är bortskämd på alla plan som är möjligt. Jag har och har alltid haft möjligheten att göra vad jag än vill. Jag har friheten att uttrycka mig själv. Jag är bortskämd med härliga vänner, roliga klasskamrater och de bästa föräldrarna.

Jag är bortskämd, jag har haft det för lätt i mitt liv, enligt mig. Jag har alltid förväntat att livet ska vara svårare. Jag har lärt mig att allting som händer handlar om vilken inställning du har. Inställningen är den viktigaste.

 C'est la vie
11.08.2012 kl. 19:22

fri som en fågel :)

Sista arbetsdagen är över, nu får jag njuta av väl förtjänt sommarlov, hela fem dagar. Ni ska inte förvänta er någon uppdatering under de dagarna, jag har bestämt att mig för att sova, sova, sova. Nio veckor med i alla fall fem arbetsdagar i veckan och just de dagarna har jag kämpat igenom med fem timmars sömn, not good. Men jag har trivts väldigt bra, hoppas jag får fara dit nästa år också. Men nu, sommarlov! :)
08.08.2012 kl. 13:46

so I cross my heart and I hope to die

Vet ni hur många gånger jag har lyssnat på den här låten? Ni vill inte ens veta, allt för många. Jag är så faschinerad av herr Levines röst, så unik och beroendeframkallande. Så nu väntar jag på att priset på deras senaste album sjunker så att jag kan köpa den, eller sen önskar jag den till jul :)
LÅTEN!!

But baby there you go again, there you go again making me love you
Yeah I stopped using my head, using my head let it all go
Got you stuck on my body, on my body like a tattoo
And now i'm feeling stupid, feeling stupid crawling back to you
So I cross my heart, and I hope to die, that i'll only stay with you one more night
And I know i've said it a million times
But i'll only stay with you one more night
08.08.2012 kl. 07:18

Stor parentes

Vet ni annars vad de farligaste med att läsa bloggar är? Jo, det att man blir så avundsjuk. Eller jag vet inte riktigt om avundsjuk är det rätta ordet, men vi svänger om hela saken nu. Det farligaste med bloggar är det att man blir så inspirerad av andra.

Jag är i alla fall hela tiden redo att sticka utom lands, bara släppa allt och fara ett år till nya platser, lära sig känna nya människor och så vidare. Men jag är inte så modig. Believe it or not. Jag är en rutin människa, en människa som älskar att veta var allt är och vad som händer. En del uppfattar det som tråkigt, men jag känner mig trygg och om jag känner mig trygg är jag lycklig.

(En annan sak, man blir ju så inspirerad att skriva själv att man tappar den röda tråden)

Poängen med denna "brainstorm" inlägget var helt enkelt det att det känns ganska dumt att bli inspirerad av människor som flyger och flänger utomlands, brinner för någonting, när man själv vet att jag inte gör det. Det är utmattande. Det är som om man skulle tända hoppet inom någon för att sedan förstöra det totalt. Just typiskt.

Men hela mitt liv har jag varit mer eller mindre beredd på att någonting ska hända, vilket kan ha lett till att jag helt enkelt inte kan njut av nuet. Så jag har bestämt mig att ta mig i nackskinnet och låta mig bli inspirerad, göra mål upp mål för mig som ingen annan tror på.

Jag har alltid haft svårt med det att inte leva under trycket av mina föräldrar. Jag har aldrig behövt vara emot dem, inte ens under den värsta tonårs-fasen. Men nu som nästan myndig så kan jag ju inte göra något annat än att sakta men säkert stå på egna ben, ha egna åsikter och göra det jag vill.

Det är mitt liv, varför är det så svårt att förstå det? Jag lever ju ara för mig själv, ingen annan.

 

(Tack bloggen för att du lät mig brainstorma )

07.08.2012 kl. 10:32

4/5 completed :)

Näst sista arbetsdagen, roligt men mycket deppigt. Äntligen lite sommarlove före skolan börjar, men inte vill jag överge alla dessa härliga människor som jag har jobbat med redan andra sommaren i rad. Fan. Och den är det också deprimerande när allting ändras igen när man kommer till skolan. Vi är nu gymnasietvåor, inte ettor. Vi är de äldsta när Abina far i vinter.

Sommaren hälsade ju bara på, ingen speciell lång njutning. Hösten knackar på dörren, redan. Det vet man så snabbt man går ut. Det är höst i luften.

Men i alla fall imorgon är det min sista dag på jobbet, så jag bjuder på blåbärspaj med vaniljsås, som tack för, igen, en härlig sommar på jobbet.
07.08.2012 kl. 06:44

sim, sim, sim :)

Igår var jag med E och simma. Otroligt skönt var det, fast kallt i början. Det var tredje gången i år... Då när jag var ung, då simmade man i alla fall fem dagar i veckan och hela veckan var ju förstörd om man inte hann med i alla fall fem gånger. Jag tror inte att jag skulle ha trott för ett, två år sedan att som 17 åring skulle jag simma bara tre gånger på en sommar...

Det är ju som om man bör skämmas. Usch, måste försöka hinna simma mer, ännu de några dagar som jag har sommarlov. Det blir ju bråttom nu, så omni inte hör av mig så håller jag på att catcha upp med hela sommarens simsaldo ;)
03.08.2012 kl. 07:47

1/5 arbetsdagar complete

Kändes extra bra idag när jag kom hem, efter att ha plockat vinbär efter jobb. Jag hade varit på jobb de där vanliga 8 timmarna, sällskap av undertemperatur och bankande huvudvärk. Ni förstår säkert hur lättande det var för mig att sluta idag klockan 14.

Några timmar senare träffade jag E och vi har gått igenom gamla goda tider, i form av dagböcker, listor och teckningar. Nej, huhhu, det är allt jag kan säga, som tur växer man upp. Och det var ju roligt att minnas alla saker, fast de var ju rätt pinsamma. Intressant att påminnas hur man tänkte och vad som då var prioriteringsordningen i livet.

Men nu ska jag fara och sova, så att jag kan njuta av den lediga dagen jag har imorgon :)
01.08.2012 kl. 23:05

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D