If I murdered someone, she's the person I'd call to help drag the corpse across the living room floor. She's my person.

Och idag fyller my person, the one and only, 18! 

Om jag skulle vara mer begåvad med att använda ord för att beskriva känslor, så skulle jag skriva en roman om just denna person. Det jag kan säga att jag har inte känt Alle så länge, träffade henne första gången för snart exakt två år sedan när vi började vårt första år i gymnasiet. Första början av tiden så var vi indelade, mer eller mindre frivilligt, i grupper beroende på från vilken skola du kom ifrån. Halvvägs genom första året lärde vi oss känna varandra, i slutet av vårterminen var det mer eller mindre jag, Alle och Anna som hängde med varandra. 

Vi tre klickade. Anna och Alle hade ju känt varandra sen tidigare redan, men det kändes ändå som om de skulle ha välkomnat mig, inte som om jag skulle ha trängt mig in i deras vänskap. Det kändes så rätt att bara vara med dessa människor. Som om det allitd varit såhär.

På grund av vissa omständigheter i vintras blev det mera tid mellan mig och Alle. Vi klickade mera och när vi kom på Grey's anatomy, we were sold. Detta resulterade i att vi pratar flytande Grey's :D

Sen så for vi tre till England. Bara vi tre i ett annat land. Det var minnen för livet som skapades under denna vecka, a trip of a life time. 

Men tillbaka till my person, Alle. Ett sms av henne, ingen skillnad vad det handlar om, förgyller min dag. Vet ni? Det här är så där soul mate aktigt. Det helt enkelt klickade, nothing else to say. 

Men det jag uppskattar mest med Alle är det att jag har ett random license att spamma hennes whats app. Ibland svarar hon med någon smiley ibland med flera rader text, men det är det bästa, det att jag vet att hon läser mina spamningar. Jag har aldrig i mitt liv uppskattat en människa så mycket som henne. 

För att berätta en annan bra sak med Alle. Hon stöder en. When in doubt, så kommer hon med sina idéer och så ger hon mina idéer en bättre grund att stå på. Det finns den där lyckomomentet när Alle godkänner mina idéer och stands behind them. De stunderna är bara så guldvärda, de klickar. 

We're dark and twisty, and no matter what, you are my person.

You and me dude, the badasses :D 

(Annas bild :))

11.08.2013 kl. 00:44

legender/myter/sagor/etc jag är fascinerad av

Jag har några saker jag helt enkelt bara älskar, förutom de självklaraste som Disney, ishockey och Grey's anatomy. Så jag tänkte göra en lista här och sen, eventuellt senare, så kan jag ta upp en sak i taget och berätta mer om det och varför jag älskar det. De är inte listade i någon speciell ordning.

 • Zorro
 • Robin Hood
 • Atlantis
 • Bermudas triangel
 • Akilles
 • Den flygande holländaren
 • Nordamerikas indiankulturer
 • Romarriket
 • Antikens mytologi (Grekland)
 • Faraoer
 • Sjöfararna på 1600-talet
 • Gladiatorer
 • Geisha
 • Samurajer
 • Zigenarkulturen

(jag ber om ursäkt om någon tog illa upp av att jag använde ordet zigenar. Det är inte meningen att någon känner sig kränkt, jag har bara aldrig fattat varför ordet är kränkande så jag använder det när jag pratar :))

 

 

 

 

04.08.2013 kl. 14:36

förtrollad av Pocahontas

Jag vet inte om det är så märkvärdigt att jag är helt insnöad i Pocahontas filmen. Varje dag när jag kommer på jobb, så sätter jag på denna playlist. Den är inte speciellt lång, men jag hör på den om och om igen, från 06.00 till 14.00. Den innehåller sex låtar som ingen är lngre än fem minuter. Det är som om jag inte skulle märka det för jag blir inte uttråkad. 

Speciellt när denna del spelas, så kan jag inte rå för det att jag får gåshud. Tänker hela tiden "tänk om hon inte hinner?" "varför for hon inte till England?" "varför hoppar hon inte i från berget?" "vilken människa skulle överge John Smith?". 

Jag är helt in love med filmen (Disneys version då). Jag kan inte göra något åt det, men den är perfekt. Jag som alltid älskar lejonkungen mest av alla, får ta det tillbaka. Pocahontas är ett mästarverk. 

Allt i filmen passar så bra ihop. Indianspråket, färgerna, musiken, karaktärerna, känslorna, dialogerna och nämnde jag redan FÄRGERNA! Kan du måla alla färger i en vind? 

Och bara för att jag har nu dedikerat ett helt inlägg åt Pocahontas, så får jag ännu bara nämna att översättningarna av speciell Colors of the wind är fantastiska, även om de finns vissa detlajer jag stör mig på, men det r ju inte som om jag skulle ha kunnat göra ett bättre jobb. De språk jag nu hänvisar till är finska, svenska, norska, engelska, franska och tyska. 

O bara för att jag inte ännu nämnt det ännu, men budskapet och temat med hela filmen är ju helt enastående. Fred mellan människorna och naturen. Alla ska leva i en symbios till en viss grad. Det viktigaste som filmen har i alla fall lärt ut åt mig är det att vi bör resperktera naturen, inte förstöra den utan respektera den. Andra saken filmen som filmen lärde mig var att vi kan alla leva sida vid sida, utan att kulturerna behöver lida.

Jag kommer från en ganska typisk finlänsk familj var man har fördomar för andra människor som inte är som just vi ( Du tror att dom som du vill kalla människor Ska se ut och alltid tänka just som du). Men filmen lärde mig att "Men om du följer spår du aldrig sett för, Kan du lära med ditt hjärta här och nu"

Den är filmen kommer mitt barn (om jag någonsin skaffar ett) att kunna utan till före hen kan säga sitt eget namn. 

 

Räcker detta inlägg om Pocahontas? Jag tror att detta är ett helt nytt ämne för de flesta som har fäljt med denna blogg ;)

02.08.2013 kl. 21:42

tatuerings idé nr. 3456780

29.07.2013 kl. 07:00

and you'll never hear the wolf cry to the blue corn moon..

whether we are white or copper skinned

we need to sing with all the voices of the mountain

we need to paint with all the colors of the wind

you can own the earth and still all you own is earth until

you can paint with all the colors of the wind.

 

Det är ingen skillnad hur många gånger jag har hört denna sång och på hur många språk. Den är ändå lika bra som första gången. Texten till denna låt, i alla fall på svenska, finska och engelska är helt magnifika. Man kan inte göra något annat än älska låten. Plus att det man ser i filmen när låten sjungs är breath taking. Sådana filmer får ju en att vela sträva efter att bli ännu bättre "konstnär".

29.07.2013 kl. 06:10

tatuerings idé nr 203841

So I save a prayer when I need it most
To the Father, Son and the Holy Ghost
And sign it from a sinner with no name
When I meet my maker
Will he close the book on the hearts I broke and the lives I took ?
Will he walk away 'cause my soul's too late to save ?

Now I ain't getting into heaven
If the devil has his way
I swear I'm gonna live forever
Heading back to Santa Fe
Got debts to pay in Santa Fe
It's judgment day in Santa Fe

 

Den här texten är en av mina tatuerings idéer. Jag helt enkelt älskar JBJ och speciellt den här låten :)
 

17.07.2013 kl. 10:31

this weekend

Det här veckoslutet har varit ganska hektiskt. Det var som om man inte gjort något annat än flugit och flängt över allt.

På fredagen var det först jobb ända tills klockan ett. Skönt att sluta lite tidigare på fredagar. Efter jobbet for jag och sökte Alle och vi for med Ak till Ölmos och simma. Vi håller på att gå igenom alla stränder på ön. Fredag fortsatte med fast & furious 6 (recension kommer) med syrran och hennes vän E. Efter filmen så skulle jag hem, me för att syrran åkte ju med mig så for vi och runda hela halva ön. Det var Cheek och basson för fullt och fönstren var uppe. Inte undra på att jag hade ont i öronen dagen efter.

På lördagen fortsatte vi att gå igenom stränderna och då var det Furulunds simplats som gällde. Det var som en chock att simma i sötvatten. Vi chillade på stranden ett bra tag. Sedan släpade vi oss hem. Fick skjuts av Ak, så jag behövde inte köra, det kändes konstigt att vara den som sitter brevid och inte kör. På kvällen så for jag och sökte Alle. Vi for lite och runda. Eller det var det vi skulle göra. Det slutade med att vi körde till Karis, bara för att där finns en Hesburger. Yes, you read right. Bara för att vi hade överloppstid så gick vi även in i ABC market för att se vad där fanns. Vi kom ut med modetidningar (Vogue, Styleby), skvallertidningar och tatueringstidningar. Hardcore shopparen :)

På söndagen så fortsatte vi med att gå igenom stränder, den här gången var det Gammelby. Först var det tomt, men sedan dök det helt plötsligt upp ett x-antal barn som skrek och hade sig. Dagar, man speciellt lider av dåliga nerver så suckade man bara. Vi blev bjudna på drottning glass, som Ak var så snäll att släpa med sig till stranden. Vi var inte så länge i Gammelby, orsaken; barnen. Efter att jag hade varit på stranden så var jag och sökte mina kusiner för att fara och se på filmen Epic (recensionen kommer).

Igår kväll så fick jag sådan inspiration att måla något, så nu håller jag på att utveckla världens mest invecklade motiv, ever :D

15.07.2013 kl. 06:14

inspiration overload

28.06.2013 kl. 21:08

planer, planer, planer

Jag vet inte hur många av er som är en människa som kan det här med att planera. Det finns de som älskar att planera saker och ting som resor och shopping, men det gör ingenting för sina planer. Sedan finns det männsikor som föreslår, just till exempel en resa, på skämt men det slutar i att den människan blir så tagtgad av sitt förslag att det är helt konstigt.

Jag är båda, men oftast den sist nämnda. Jag skulle göra vad som helst för att kunna samla ihop alla de pengar som behövs så att jag skulle han en möjlighet att resa till alla de platser jag vill.

Just nu skulle jag mer än gärna fara til London, bara för att kunna fara bort från min hemort för en stund. Jag kräver inte så mycket n är det gäller att resa. Jag skulle bra kunna ta med min(a) vän(ner) och bara chilla i en av de underbaraste städerna i Europa. Bara ta det lugnt, shoppa lite, vara stereotypisk turist och besöka bland annat London Eye.

Jag har två mål med min sommarlön. Den första skulle vara resan till London och den andra skulle vara min tatuering, som jag äntligen har bestämt mig för hur den ska se ut. Jag är så taggad inför dessa två planer att jag hoppas att det blir av att göra detta.

25.06.2013 kl. 06:15

några påståenden

Vet ni hur det känns när man lär sig känna en person och sedan lär man sig känna en annan person "på köpet"? 

Detta är exakt vad som har hänt med Alle och Addi. Jag lärde mig känna Alle i skolan och sakta men säkert så kom det fram saker om Addi. Klart det gjorde det när de är systrar. Det var som om man skulle ha känt Addi före man ens träffade henne. 

Nu, för ca en timme sedan, kom jag hem från Alles place. Jag var där och såg på Grey's med Alle och Addi. Efter att vi hade sett nionde säsongen slut så såg vi på Skattkammarplaneten. Den var såå mycket bättre än vad jag har någonsin vågat tro. 

Men alltså pointen med denna fina brainstorm var nog det att jag är så lycklig lottad när jag har lärt mig känna dessa två människorna. Det var som om personkemin bara klickade. Härligt!

15.06.2013 kl. 01:12

episkt med stort E

Det mest episka barnprogram som någonsin gjorts! Turbo<3 Vinski<3 Moto <3

Och det är nog kanske ett barnprogram mer riktat åt äldre, eller ni vet sånt barnprogram var man får först ut det mest när man förstår allt de säger och allt de syftar på :)

Vilket barnprogram tycker ni att är det mest episka som någonsin gjorts? Har ni sett på Biker mice from Mars?

12.06.2013 kl. 17:46

nu är det bestämt

Jag är en person som har tusen och en drömmar och framtidsplaner på samma gång. Oftast är det även så att jag har redan bestämt mig om en sak så får jag någon bra idé och då svänger det på planerna direkt. Detta gäller så klädstiler, resor, utbildning som tatueringidéer.

Igår, sent på kvällen, mer på natt sidan så höll jag på att skicka med Alicia på whatsappen som vanligt då. Men samtidigt som vi konstaterade säkert tio tusen gånger att Grey's anatomy är den episkaste serien någonsin, så förslog jag idén om att vi skulle kunna ta en Grey's anatomy tatuering. Jag bestämde mig för det sådär på halvhjärtat, men inte nog med det så varju Alicia med på förslaget. (vad då impulsiva människor ;))Sedan fortsatte vi igår då med den idén och vi var så taggade och vi längtar till hösten. Nu gäller det bara att bestämma sig för hur den ska se ut :)

Jag har länge känt den där längtan efter en människa som skulle vara med på alla crazy idéer man har, och nu så har jag då hittat en sådan. Det känns bara så bra när det finns männsikor kring en som inte är precis lika, men kanske till 60% i alla fall :)

Människor som dessa är det bästa och jag hoppas att alla skulle någonsin få uppleva människor som stöttar en for better and for worse.

Tack för att du finns!

10.06.2013 kl. 10:25

to father, son and the holy ghost


Den här låten missbrukas på jobb, ännu till mycket effektivt :)

04.06.2013 kl. 17:29

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D