"när vi dör blir våra kroppar till gräs, och antiloperna äter gräs. och så, hör vi alla ihop, i Livets stora cirkel.

Någon som kan gissa vad jag ser på just nu? :)

Och jo, jag stiger upp halv åtta när jag har sovmorgon och ska till skolan halv elva, bara för att se på en Disney-film. Jag anser att det är det bästa sättet att börja en morgon. 

I alla fall, idag blir det att delta i historiakursen om Amerikas historia, jag är till och med peppad inför denna kurs, även om jag höll på att hoppa ur den. Tänkt ha ännu mera håltimmar, men min lärare kom och tala om mig. 

Idag är det en sådan dag jag faktiskt behöver börja min dag med Disney-film. Ska till skolan för just historia och modersmål. Skulle inte orka med modersmål. Efter skolan blir det att skriva uppsats och senare fara på mattestöd. 

Med andra ord så är det en fullspäckad dag... Undrar hur bra det går att börja en vecka så? Men vi får väl se :)

19.08.2013 kl. 08:00

If I murdered someone, she's the person I'd call to help drag the corpse across the living room floor. She's my person.

Och idag fyller my person, the one and only, 18! 

Om jag skulle vara mer begåvad med att använda ord för att beskriva känslor, så skulle jag skriva en roman om just denna person. Det jag kan säga att jag har inte känt Alle så länge, träffade henne första gången för snart exakt två år sedan när vi började vårt första år i gymnasiet. Första början av tiden så var vi indelade, mer eller mindre frivilligt, i grupper beroende på från vilken skola du kom ifrån. Halvvägs genom första året lärde vi oss känna varandra, i slutet av vårterminen var det mer eller mindre jag, Alle och Anna som hängde med varandra. 

Vi tre klickade. Anna och Alle hade ju känt varandra sen tidigare redan, men det kändes ändå som om de skulle ha välkomnat mig, inte som om jag skulle ha trängt mig in i deras vänskap. Det kändes så rätt att bara vara med dessa människor. Som om det allitd varit såhär.

På grund av vissa omständigheter i vintras blev det mera tid mellan mig och Alle. Vi klickade mera och när vi kom på Grey's anatomy, we were sold. Detta resulterade i att vi pratar flytande Grey's :D

Sen så for vi tre till England. Bara vi tre i ett annat land. Det var minnen för livet som skapades under denna vecka, a trip of a life time. 

Men tillbaka till my person, Alle. Ett sms av henne, ingen skillnad vad det handlar om, förgyller min dag. Vet ni? Det här är så där soul mate aktigt. Det helt enkelt klickade, nothing else to say. 

Men det jag uppskattar mest med Alle är det att jag har ett random license att spamma hennes whats app. Ibland svarar hon med någon smiley ibland med flera rader text, men det är det bästa, det att jag vet att hon läser mina spamningar. Jag har aldrig i mitt liv uppskattat en människa så mycket som henne. 

För att berätta en annan bra sak med Alle. Hon stöder en. When in doubt, så kommer hon med sina idéer och så ger hon mina idéer en bättre grund att stå på. Det finns den där lyckomomentet när Alle godkänner mina idéer och stands behind them. De stunderna är bara så guldvärda, de klickar. 

We're dark and twisty, and no matter what, you are my person.

You and me dude, the badasses :D 

(Annas bild :))

11.08.2013 kl. 00:44

legender/myter/sagor/etc jag är fascinerad av

Jag har några saker jag helt enkelt bara älskar, förutom de självklaraste som Disney, ishockey och Grey's anatomy. Så jag tänkte göra en lista här och sen, eventuellt senare, så kan jag ta upp en sak i taget och berätta mer om det och varför jag älskar det. De är inte listade i någon speciell ordning.

 • Zorro
 • Robin Hood
 • Atlantis
 • Bermudas triangel
 • Akilles
 • Den flygande holländaren
 • Nordamerikas indiankulturer
 • Romarriket
 • Antikens mytologi (Grekland)
 • Faraoer
 • Sjöfararna på 1600-talet
 • Gladiatorer
 • Geisha
 • Samurajer
 • Zigenarkulturen

(jag ber om ursäkt om någon tog illa upp av att jag använde ordet zigenar. Det är inte meningen att någon känner sig kränkt, jag har bara aldrig fattat varför ordet är kränkande så jag använder det när jag pratar :))

 

 

 

 

04.08.2013 kl. 14:36

förtrollad av Pocahontas

Jag vet inte om det är så märkvärdigt att jag är helt insnöad i Pocahontas filmen. Varje dag när jag kommer på jobb, så sätter jag på denna playlist. Den är inte speciellt lång, men jag hör på den om och om igen, från 06.00 till 14.00. Den innehåller sex låtar som ingen är lngre än fem minuter. Det är som om jag inte skulle märka det för jag blir inte uttråkad. 

Speciellt när denna del spelas, så kan jag inte rå för det att jag får gåshud. Tänker hela tiden "tänk om hon inte hinner?" "varför for hon inte till England?" "varför hoppar hon inte i från berget?" "vilken människa skulle överge John Smith?". 

Jag är helt in love med filmen (Disneys version då). Jag kan inte göra något åt det, men den är perfekt. Jag som alltid älskar lejonkungen mest av alla, får ta det tillbaka. Pocahontas är ett mästarverk. 

Allt i filmen passar så bra ihop. Indianspråket, färgerna, musiken, karaktärerna, känslorna, dialogerna och nämnde jag redan FÄRGERNA! Kan du måla alla färger i en vind? 

Och bara för att jag har nu dedikerat ett helt inlägg åt Pocahontas, så får jag ännu bara nämna att översättningarna av speciell Colors of the wind är fantastiska, även om de finns vissa detlajer jag stör mig på, men det r ju inte som om jag skulle ha kunnat göra ett bättre jobb. De språk jag nu hänvisar till är finska, svenska, norska, engelska, franska och tyska. 

O bara för att jag inte ännu nämnt det ännu, men budskapet och temat med hela filmen är ju helt enastående. Fred mellan människorna och naturen. Alla ska leva i en symbios till en viss grad. Det viktigaste som filmen har i alla fall lärt ut åt mig är det att vi bör resperktera naturen, inte förstöra den utan respektera den. Andra saken filmen som filmen lärde mig var att vi kan alla leva sida vid sida, utan att kulturerna behöver lida.

Jag kommer från en ganska typisk finlänsk familj var man har fördomar för andra människor som inte är som just vi ( Du tror att dom som du vill kalla människor Ska se ut och alltid tänka just som du). Men filmen lärde mig att "Men om du följer spår du aldrig sett för, Kan du lära med ditt hjärta här och nu"

Den är filmen kommer mitt barn (om jag någonsin skaffar ett) att kunna utan till före hen kan säga sitt eget namn. 

 

Räcker detta inlägg om Pocahontas? Jag tror att detta är ett helt nytt ämne för de flesta som har fäljt med denna blogg ;)

02.08.2013 kl. 21:42

tatuerings idé nr. 3456780

29.07.2013 kl. 07:00

and you'll never hear the wolf cry to the blue corn moon..

whether we are white or copper skinned

we need to sing with all the voices of the mountain

we need to paint with all the colors of the wind

you can own the earth and still all you own is earth until

you can paint with all the colors of the wind.

 

Det är ingen skillnad hur många gånger jag har hört denna sång och på hur många språk. Den är ändå lika bra som första gången. Texten till denna låt, i alla fall på svenska, finska och engelska är helt magnifika. Man kan inte göra något annat än älska låten. Plus att det man ser i filmen när låten sjungs är breath taking. Sådana filmer får ju en att vela sträva efter att bli ännu bättre "konstnär".

29.07.2013 kl. 06:10

tatuerings idé nr 203841

So I save a prayer when I need it most
To the Father, Son and the Holy Ghost
And sign it from a sinner with no name
When I meet my maker
Will he close the book on the hearts I broke and the lives I took ?
Will he walk away 'cause my soul's too late to save ?

Now I ain't getting into heaven
If the devil has his way
I swear I'm gonna live forever
Heading back to Santa Fe
Got debts to pay in Santa Fe
It's judgment day in Santa Fe

 

Den här texten är en av mina tatuerings idéer. Jag helt enkelt älskar JBJ och speciellt den här låten :)
 

17.07.2013 kl. 10:31

you're my person

13.07.2013 kl. 18:09

abstinensbesvär.com

Jag förde igår my precious also known as my Lumia 920 på service. Det tar från två til tre veckor tills jag får den tillbaka.... Betyder att med min tur så får jag den tilbaka först om två eller tre månader..

Jag har aldrig varit den där människan som är speciellt beroende av sin telefon, men nu när man de senaste månaderna har haft en Lumia 920 har jag blivit mer än bekväm med allting den har att erbjuda. Det är bara så härligt när man har allting man behöver i en hand när man har den.

Nu så sitter jag med syrrans gamla shitphone... Och hennes musiksmak är.. well..lite annorlundare än min.. to say at least.

Jag känner mig i alla fall verkligen outside när man inte har whats app... Pappa kommer att vara mycket glad när han får nästa telefonräkningen.. (de två första bilderna är såå pappa ;))

09.07.2013 kl. 13:41

vad som hänt de senaste dagarna

På fredagen, efter jobbet, for jag till Skanssi och shoppa. Jag hade inte ännu varit på midsommarrean så det var ju på tiden. Där mötte jag upp Alle och vi tillbringade cirka gurka fem timmar shoppandes. Jag kan helt lugnt säga att jag älskar att shoppa, men mitt bankkort grät blod under alla dessa timmar.

Lördagen kom och for snabbt, hann en sväng till jobbet och så var det Baltic Jazz som gällde. Inte för att jag var något extremt taggad på att fara dit heller men det är ju tradition. Helt roligt var det, träffade lite nya människor och såg en sangria cykel (don't ask). Jag körde hem vid midnatt, syrran åkte hem samtidigt så vi bläästa Cheek hela vägen hem.

Söndagen also known as DA komadag. Gjord ingenting först, utan sovde bort halva dagen (fint...) och sedan var det igen en sväng till jobbet. Medan jag väntade på mina kunder så bestämdes det att vi ska fara till stranden. Så efter jobbet var det att köra hem och kasta in sitt pick och pack och söka Alle. Sen for vi till stranden var vi träffade en AK som låg och steekt i solen (:D). Helt roligt var det, vi pratade lite det ena och det andra. Vinterpälsen kastades och sen frös man på stranden. Efter att vi hade tillbringat två tre timmar på stranden så blev det impuls grillning hos Alle. Det var en snabbtur till den enda butiken som var öppen och sedan till Alles. Där umgicks vi några timmar igen, men sedan måste jag fara hem... Det var ju söndag... Damn...

Mycket roligt och härligt veckoslut, men skulle det inte bli lyckat med så härliga människor?! :)

08.07.2013 kl. 13:42

inspiration overload

28.06.2013 kl. 21:08

planer, planer, planer

Jag vet inte hur många av er som är en människa som kan det här med att planera. Det finns de som älskar att planera saker och ting som resor och shopping, men det gör ingenting för sina planer. Sedan finns det männsikor som föreslår, just till exempel en resa, på skämt men det slutar i att den människan blir så tagtgad av sitt förslag att det är helt konstigt.

Jag är båda, men oftast den sist nämnda. Jag skulle göra vad som helst för att kunna samla ihop alla de pengar som behövs så att jag skulle han en möjlighet att resa till alla de platser jag vill.

Just nu skulle jag mer än gärna fara til London, bara för att kunna fara bort från min hemort för en stund. Jag kräver inte så mycket n är det gäller att resa. Jag skulle bra kunna ta med min(a) vän(ner) och bara chilla i en av de underbaraste städerna i Europa. Bara ta det lugnt, shoppa lite, vara stereotypisk turist och besöka bland annat London Eye.

Jag har två mål med min sommarlön. Den första skulle vara resan till London och den andra skulle vara min tatuering, som jag äntligen har bestämt mig för hur den ska se ut. Jag är så taggad inför dessa två planer att jag hoppas att det blir av att göra detta.

25.06.2013 kl. 06:15

...

22.06.2013 kl. 22:34

Jussia teillekin (feat. brainstorm)

Glad midsommar!

Jepp, jag vet att jag är förtidig, men who cares, plus att imorgon så hinner vi ju ändå inte sitta framför våra datorer utan då ska det firas sommar och vänner. De har lovat plus 25 grader och sol tills imorgon så det ska firas med everything you have.  Förlåt nu bara, men jag är taggad, för denna midsommar ska firas med de bästa :)

Den igen är det faktiskt lite skrämmande att tänka sig att halva året är förbi och att studenskrivningarna börjar i höst och att om ett år så har vi redan sökt in till nästa stadie och även valt vad vi vill bli när vi blir stora. Då sitter vi för sista gången påriktigt och njuter av midsommaren med de härliga vänner vi har bekanta oss med under alla dessa år. Efter det så finns inte vi längre på samma sätt som förut. Visst, vi håller kontakten och syns kanske när vi besöker varandras studiestäder, men det blir aldrig mera det samma.

Vilken ångest man får bara att tänka på hur hemskt det kommer att vara, samtidigt som vi som människor är ivriga att lära oss något nytt hela tiden. Nya människor kommer in i vår bekantskapskrets och vi växer som människor. Nästa gång vi ses så kan det vara att vi har barn och är gifta medan andra har en karriär utomlands, vilket går bra ihop med dens kroniska wanderlust.

Frågan är denna; kommer vi att ändras mycket när vi skiljer oss eller är det bara så vi tror att det ska gå till? Är det hemskt om vi ändras eller är det bra? Kommer vi någonsin vara vi igen?

20.06.2013 kl. 12:57

några påståenden

Vet ni hur det känns när man lär sig känna en person och sedan lär man sig känna en annan person "på köpet"? 

Detta är exakt vad som har hänt med Alle och Addi. Jag lärde mig känna Alle i skolan och sakta men säkert så kom det fram saker om Addi. Klart det gjorde det när de är systrar. Det var som om man skulle ha känt Addi före man ens träffade henne. 

Nu, för ca en timme sedan, kom jag hem från Alles place. Jag var där och såg på Grey's med Alle och Addi. Efter att vi hade sett nionde säsongen slut så såg vi på Skattkammarplaneten. Den var såå mycket bättre än vad jag har någonsin vågat tro. 

Men alltså pointen med denna fina brainstorm var nog det att jag är så lycklig lottad när jag har lärt mig känna dessa två människorna. Det var som om personkemin bara klickade. Härligt!

15.06.2013 kl. 01:12

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D