If I murdered someone, she's the person I'd call to help drag the corpse across the living room floor. She's my person.

Och idag fyller my person, the one and only, 18! 

Om jag skulle vara mer begåvad med att använda ord för att beskriva känslor, så skulle jag skriva en roman om just denna person. Det jag kan säga att jag har inte känt Alle så länge, träffade henne första gången för snart exakt två år sedan när vi började vårt första år i gymnasiet. Första början av tiden så var vi indelade, mer eller mindre frivilligt, i grupper beroende på från vilken skola du kom ifrån. Halvvägs genom första året lärde vi oss känna varandra, i slutet av vårterminen var det mer eller mindre jag, Alle och Anna som hängde med varandra. 

Vi tre klickade. Anna och Alle hade ju känt varandra sen tidigare redan, men det kändes ändå som om de skulle ha välkomnat mig, inte som om jag skulle ha trängt mig in i deras vänskap. Det kändes så rätt att bara vara med dessa människor. Som om det allitd varit såhär.

På grund av vissa omständigheter i vintras blev det mera tid mellan mig och Alle. Vi klickade mera och när vi kom på Grey's anatomy, we were sold. Detta resulterade i att vi pratar flytande Grey's :D

Sen så for vi tre till England. Bara vi tre i ett annat land. Det var minnen för livet som skapades under denna vecka, a trip of a life time. 

Men tillbaka till my person, Alle. Ett sms av henne, ingen skillnad vad det handlar om, förgyller min dag. Vet ni? Det här är så där soul mate aktigt. Det helt enkelt klickade, nothing else to say. 

Men det jag uppskattar mest med Alle är det att jag har ett random license att spamma hennes whats app. Ibland svarar hon med någon smiley ibland med flera rader text, men det är det bästa, det att jag vet att hon läser mina spamningar. Jag har aldrig i mitt liv uppskattat en människa så mycket som henne. 

För att berätta en annan bra sak med Alle. Hon stöder en. When in doubt, så kommer hon med sina idéer och så ger hon mina idéer en bättre grund att stå på. Det finns den där lyckomomentet när Alle godkänner mina idéer och stands behind them. De stunderna är bara så guldvärda, de klickar. 

We're dark and twisty, and no matter what, you are my person.

You and me dude, the badasses :D 

(Annas bild :))

Publicerad 11.08.2013 kl. 00:44

legender/myter/sagor/etc jag är fascinerad av

Jag har några saker jag helt enkelt bara älskar, förutom de självklaraste som Disney, ishockey och Grey's anatomy. Så jag tänkte göra en lista här och sen, eventuellt senare, så kan jag ta upp en sak i taget och berätta mer om det och varför jag älskar det. De är inte listade i någon speciell ordning.

 • Zorro
 • Robin Hood
 • Atlantis
 • Bermudas triangel
 • Akilles
 • Den flygande holländaren
 • Nordamerikas indiankulturer
 • Romarriket
 • Antikens mytologi (Grekland)
 • Faraoer
 • Sjöfararna på 1600-talet
 • Gladiatorer
 • Geisha
 • Samurajer
 • Zigenarkulturen

(jag ber om ursäkt om någon tog illa upp av att jag använde ordet zigenar. Det är inte meningen att någon känner sig kränkt, jag har bara aldrig fattat varför ordet är kränkande så jag använder det när jag pratar :))

 

 

 

 

Publicerad 04.08.2013 kl. 14:36

förtrollad av Pocahontas

Jag vet inte om det är så märkvärdigt att jag är helt insnöad i Pocahontas filmen. Varje dag när jag kommer på jobb, så sätter jag på denna playlist. Den är inte speciellt lång, men jag hör på den om och om igen, från 06.00 till 14.00. Den innehåller sex låtar som ingen är lngre än fem minuter. Det är som om jag inte skulle märka det för jag blir inte uttråkad. 

Speciellt när denna del spelas, så kan jag inte rå för det att jag får gåshud. Tänker hela tiden "tänk om hon inte hinner?" "varför for hon inte till England?" "varför hoppar hon inte i från berget?" "vilken människa skulle överge John Smith?". 

Jag är helt in love med filmen (Disneys version då). Jag kan inte göra något åt det, men den är perfekt. Jag som alltid älskar lejonkungen mest av alla, får ta det tillbaka. Pocahontas är ett mästarverk. 

Allt i filmen passar så bra ihop. Indianspråket, färgerna, musiken, karaktärerna, känslorna, dialogerna och nämnde jag redan FÄRGERNA! Kan du måla alla färger i en vind? 

Och bara för att jag har nu dedikerat ett helt inlägg åt Pocahontas, så får jag ännu bara nämna att översättningarna av speciell Colors of the wind är fantastiska, även om de finns vissa detlajer jag stör mig på, men det r ju inte som om jag skulle ha kunnat göra ett bättre jobb. De språk jag nu hänvisar till är finska, svenska, norska, engelska, franska och tyska. 

O bara för att jag inte ännu nämnt det ännu, men budskapet och temat med hela filmen är ju helt enastående. Fred mellan människorna och naturen. Alla ska leva i en symbios till en viss grad. Det viktigaste som filmen har i alla fall lärt ut åt mig är det att vi bör resperktera naturen, inte förstöra den utan respektera den. Andra saken filmen som filmen lärde mig var att vi kan alla leva sida vid sida, utan att kulturerna behöver lida.

Jag kommer från en ganska typisk finlänsk familj var man har fördomar för andra människor som inte är som just vi ( Du tror att dom som du vill kalla människor Ska se ut och alltid tänka just som du). Men filmen lärde mig att "Men om du följer spår du aldrig sett för, Kan du lära med ditt hjärta här och nu"

Den är filmen kommer mitt barn (om jag någonsin skaffar ett) att kunna utan till före hen kan säga sitt eget namn. 

 

Räcker detta inlägg om Pocahontas? Jag tror att detta är ett helt nytt ämne för de flesta som har fäljt med denna blogg ;)

Publicerad 02.08.2013 kl. 21:42

and you'll never hear the wolf cry to the blue corn moon..

whether we are white or copper skinned

we need to sing with all the voices of the mountain

we need to paint with all the colors of the wind

you can own the earth and still all you own is earth until

you can paint with all the colors of the wind.

 

Det är ingen skillnad hur många gånger jag har hört denna sång och på hur många språk. Den är ändå lika bra som första gången. Texten till denna låt, i alla fall på svenska, finska och engelska är helt magnifika. Man kan inte göra något annat än älska låten. Plus att det man ser i filmen när låten sjungs är breath taking. Sådana filmer får ju en att vela sträva efter att bli ännu bättre "konstnär".

Publicerad 29.07.2013 kl. 06:10

this weekend

Det här veckoslutet har varit ganska hektiskt. Det var som om man inte gjort något annat än flugit och flängt över allt.

På fredagen var det först jobb ända tills klockan ett. Skönt att sluta lite tidigare på fredagar. Efter jobbet for jag och sökte Alle och vi for med Ak till Ölmos och simma. Vi håller på att gå igenom alla stränder på ön. Fredag fortsatte med fast & furious 6 (recension kommer) med syrran och hennes vän E. Efter filmen så skulle jag hem, me för att syrran åkte ju med mig så for vi och runda hela halva ön. Det var Cheek och basson för fullt och fönstren var uppe. Inte undra på att jag hade ont i öronen dagen efter.

På lördagen fortsatte vi att gå igenom stränderna och då var det Furulunds simplats som gällde. Det var som en chock att simma i sötvatten. Vi chillade på stranden ett bra tag. Sedan släpade vi oss hem. Fick skjuts av Ak, så jag behövde inte köra, det kändes konstigt att vara den som sitter brevid och inte kör. På kvällen så for jag och sökte Alle. Vi for lite och runda. Eller det var det vi skulle göra. Det slutade med att vi körde till Karis, bara för att där finns en Hesburger. Yes, you read right. Bara för att vi hade överloppstid så gick vi även in i ABC market för att se vad där fanns. Vi kom ut med modetidningar (Vogue, Styleby), skvallertidningar och tatueringstidningar. Hardcore shopparen :)

På söndagen så fortsatte vi med att gå igenom stränder, den här gången var det Gammelby. Först var det tomt, men sedan dök det helt plötsligt upp ett x-antal barn som skrek och hade sig. Dagar, man speciellt lider av dåliga nerver så suckade man bara. Vi blev bjudna på drottning glass, som Ak var så snäll att släpa med sig till stranden. Vi var inte så länge i Gammelby, orsaken; barnen. Efter att jag hade varit på stranden så var jag och sökte mina kusiner för att fara och se på filmen Epic (recensionen kommer).

Igår kväll så fick jag sådan inspiration att måla något, så nu håller jag på att utveckla världens mest invecklade motiv, ever :D

Publicerad 15.07.2013 kl. 06:14

planer, planer, planer

Jag vet inte hur många av er som är en människa som kan det här med att planera. Det finns de som älskar att planera saker och ting som resor och shopping, men det gör ingenting för sina planer. Sedan finns det männsikor som föreslår, just till exempel en resa, på skämt men det slutar i att den människan blir så tagtgad av sitt förslag att det är helt konstigt.

Jag är båda, men oftast den sist nämnda. Jag skulle göra vad som helst för att kunna samla ihop alla de pengar som behövs så att jag skulle han en möjlighet att resa till alla de platser jag vill.

Just nu skulle jag mer än gärna fara til London, bara för att kunna fara bort från min hemort för en stund. Jag kräver inte så mycket n är det gäller att resa. Jag skulle bra kunna ta med min(a) vän(ner) och bara chilla i en av de underbaraste städerna i Europa. Bara ta det lugnt, shoppa lite, vara stereotypisk turist och besöka bland annat London Eye.

Jag har två mål med min sommarlön. Den första skulle vara resan till London och den andra skulle vara min tatuering, som jag äntligen har bestämt mig för hur den ska se ut. Jag är så taggad inför dessa två planer att jag hoppas att det blir av att göra detta.

Publicerad 25.06.2013 kl. 06:15

...

Publicerad 22.06.2013 kl. 22:34

Jussia teillekin (feat. brainstorm)

Glad midsommar!

Jepp, jag vet att jag är förtidig, men who cares, plus att imorgon så hinner vi ju ändå inte sitta framför våra datorer utan då ska det firas sommar och vänner. De har lovat plus 25 grader och sol tills imorgon så det ska firas med everything you have.  Förlåt nu bara, men jag är taggad, för denna midsommar ska firas med de bästa :)

Den igen är det faktiskt lite skrämmande att tänka sig att halva året är förbi och att studenskrivningarna börjar i höst och att om ett år så har vi redan sökt in till nästa stadie och även valt vad vi vill bli när vi blir stora. Då sitter vi för sista gången påriktigt och njuter av midsommaren med de härliga vänner vi har bekanta oss med under alla dessa år. Efter det så finns inte vi längre på samma sätt som förut. Visst, vi håller kontakten och syns kanske när vi besöker varandras studiestäder, men det blir aldrig mera det samma.

Vilken ångest man får bara att tänka på hur hemskt det kommer att vara, samtidigt som vi som människor är ivriga att lära oss något nytt hela tiden. Nya människor kommer in i vår bekantskapskrets och vi växer som människor. Nästa gång vi ses så kan det vara att vi har barn och är gifta medan andra har en karriär utomlands, vilket går bra ihop med dens kroniska wanderlust.

Frågan är denna; kommer vi att ändras mycket när vi skiljer oss eller är det bara så vi tror att det ska gå till? Är det hemskt om vi ändras eller är det bra? Kommer vi någonsin vara vi igen?

Publicerad 20.06.2013 kl. 12:57

nu är det bestämt

Jag är en person som har tusen och en drömmar och framtidsplaner på samma gång. Oftast är det även så att jag har redan bestämt mig om en sak så får jag någon bra idé och då svänger det på planerna direkt. Detta gäller så klädstiler, resor, utbildning som tatueringidéer.

Igår, sent på kvällen, mer på natt sidan så höll jag på att skicka med Alicia på whatsappen som vanligt då. Men samtidigt som vi konstaterade säkert tio tusen gånger att Grey's anatomy är den episkaste serien någonsin, så förslog jag idén om att vi skulle kunna ta en Grey's anatomy tatuering. Jag bestämde mig för det sådär på halvhjärtat, men inte nog med det så varju Alicia med på förslaget. (vad då impulsiva människor ;))Sedan fortsatte vi igår då med den idén och vi var så taggade och vi längtar till hösten. Nu gäller det bara att bestämma sig för hur den ska se ut :)

Jag har länge känt den där längtan efter en människa som skulle vara med på alla crazy idéer man har, och nu så har jag då hittat en sådan. Det känns bara så bra när det finns männsikor kring en som inte är precis lika, men kanske till 60% i alla fall :)

Människor som dessa är det bästa och jag hoppas att alla skulle någonsin få uppleva människor som stöttar en for better and for worse.

Tack för att du finns!

Publicerad 10.06.2013 kl. 10:25

dreamy, beautiful, inspirational

Publicerad 23.05.2013 kl. 23:10

The count down has begun!

Publicerad 20.05.2013 kl. 09:15

Robin Hood, Robert Hod, Robert Hood...

Hejsan svejsan :)

Jo, vi klarade oss tillbaka till Finland. Det kommer nog lite inlägg från England snart, men just nu kommer England ut från öronen när jag just skickade in mitt intensivstudiearbete.

Och angående rubriken, så har jag just skrivit tre sidors fördjupning om Robin Hood.

Men orsaken varför jag ville blogga var att det regnar, våren kommer så skönt. Hoppast att det regnar hela natten, då får man sova så skönt :)

Regn mot plåttak <3

bild

Publicerad 18.04.2013 kl. 19:54

the countdown begins :)

Nu till lite lättare ämnen, nämligen nästa resa utomlands. Natten mellan fredag och lördag är en natt vi inte kommer att sova. För på lördag morgonen så stiger planet från Helsingfors-Vanda flygfält och destinationen är Manchester. 

England, det är nästan två år sedan jag var till England för första gången, då på en språkresa till Bournemouth. 

Men denna gång är det annorlunda, nu skall jag dit med mina härliga vänner, Anna och Alicia. De hade planerat denna resa från nian eller åttan, alltså före jag hade ens träffat dem. Sedan blev vi bekanta när vi började samma klass i gymnasiet, men först under andra delen av året. Sen har jag ingen aning om vad som har hänt, för att det känns som om jag skulle ha kännt dem hela mitt liv. 

Men tillbaka till saken, ja, om ca fem dagar så är vi redan i Manchester eller troligtvis i Scarborough var vi ska bo i sex dagar. Är jag taggad för denna resa? Jo, denna resa är a trip of a life time! 

Publicerad 01.04.2013 kl. 22:44

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D