"när vi dör blir våra kroppar till gräs, och antiloperna äter gräs. och så, hör vi alla ihop, i Livets stora cirkel.

Någon som kan gissa vad jag ser på just nu? :)

Och jo, jag stiger upp halv åtta när jag har sovmorgon och ska till skolan halv elva, bara för att se på en Disney-film. Jag anser att det är det bästa sättet att börja en morgon. 

I alla fall, idag blir det att delta i historiakursen om Amerikas historia, jag är till och med peppad inför denna kurs, även om jag höll på att hoppa ur den. Tänkt ha ännu mera håltimmar, men min lärare kom och tala om mig. 

Idag är det en sådan dag jag faktiskt behöver börja min dag med Disney-film. Ska till skolan för just historia och modersmål. Skulle inte orka med modersmål. Efter skolan blir det att skriva uppsats och senare fara på mattestöd. 

Med andra ord så är det en fullspäckad dag... Undrar hur bra det går att börja en vecka så? Men vi får väl se :)

19.08.2013 kl. 08:00

If I murdered someone, she's the person I'd call to help drag the corpse across the living room floor. She's my person.

Och idag fyller my person, the one and only, 18! 

Om jag skulle vara mer begåvad med att använda ord för att beskriva känslor, så skulle jag skriva en roman om just denna person. Det jag kan säga att jag har inte känt Alle så länge, träffade henne första gången för snart exakt två år sedan när vi började vårt första år i gymnasiet. Första början av tiden så var vi indelade, mer eller mindre frivilligt, i grupper beroende på från vilken skola du kom ifrån. Halvvägs genom första året lärde vi oss känna varandra, i slutet av vårterminen var det mer eller mindre jag, Alle och Anna som hängde med varandra. 

Vi tre klickade. Anna och Alle hade ju känt varandra sen tidigare redan, men det kändes ändå som om de skulle ha välkomnat mig, inte som om jag skulle ha trängt mig in i deras vänskap. Det kändes så rätt att bara vara med dessa människor. Som om det allitd varit såhär.

På grund av vissa omständigheter i vintras blev det mera tid mellan mig och Alle. Vi klickade mera och när vi kom på Grey's anatomy, we were sold. Detta resulterade i att vi pratar flytande Grey's :D

Sen så for vi tre till England. Bara vi tre i ett annat land. Det var minnen för livet som skapades under denna vecka, a trip of a life time. 

Men tillbaka till my person, Alle. Ett sms av henne, ingen skillnad vad det handlar om, förgyller min dag. Vet ni? Det här är så där soul mate aktigt. Det helt enkelt klickade, nothing else to say. 

Men det jag uppskattar mest med Alle är det att jag har ett random license att spamma hennes whats app. Ibland svarar hon med någon smiley ibland med flera rader text, men det är det bästa, det att jag vet att hon läser mina spamningar. Jag har aldrig i mitt liv uppskattat en människa så mycket som henne. 

För att berätta en annan bra sak med Alle. Hon stöder en. When in doubt, så kommer hon med sina idéer och så ger hon mina idéer en bättre grund att stå på. Det finns den där lyckomomentet när Alle godkänner mina idéer och stands behind them. De stunderna är bara så guldvärda, de klickar. 

We're dark and twisty, and no matter what, you are my person.

You and me dude, the badasses :D 

(Annas bild :))

11.08.2013 kl. 00:44

förtrollad av Pocahontas

Jag vet inte om det är så märkvärdigt att jag är helt insnöad i Pocahontas filmen. Varje dag när jag kommer på jobb, så sätter jag på denna playlist. Den är inte speciellt lång, men jag hör på den om och om igen, från 06.00 till 14.00. Den innehåller sex låtar som ingen är lngre än fem minuter. Det är som om jag inte skulle märka det för jag blir inte uttråkad. 

Speciellt när denna del spelas, så kan jag inte rå för det att jag får gåshud. Tänker hela tiden "tänk om hon inte hinner?" "varför for hon inte till England?" "varför hoppar hon inte i från berget?" "vilken människa skulle överge John Smith?". 

Jag är helt in love med filmen (Disneys version då). Jag kan inte göra något åt det, men den är perfekt. Jag som alltid älskar lejonkungen mest av alla, får ta det tillbaka. Pocahontas är ett mästarverk. 

Allt i filmen passar så bra ihop. Indianspråket, färgerna, musiken, karaktärerna, känslorna, dialogerna och nämnde jag redan FÄRGERNA! Kan du måla alla färger i en vind? 

Och bara för att jag har nu dedikerat ett helt inlägg åt Pocahontas, så får jag ännu bara nämna att översättningarna av speciell Colors of the wind är fantastiska, även om de finns vissa detlajer jag stör mig på, men det r ju inte som om jag skulle ha kunnat göra ett bättre jobb. De språk jag nu hänvisar till är finska, svenska, norska, engelska, franska och tyska. 

O bara för att jag inte ännu nämnt det ännu, men budskapet och temat med hela filmen är ju helt enastående. Fred mellan människorna och naturen. Alla ska leva i en symbios till en viss grad. Det viktigaste som filmen har i alla fall lärt ut åt mig är det att vi bör resperktera naturen, inte förstöra den utan respektera den. Andra saken filmen som filmen lärde mig var att vi kan alla leva sida vid sida, utan att kulturerna behöver lida.

Jag kommer från en ganska typisk finlänsk familj var man har fördomar för andra människor som inte är som just vi ( Du tror att dom som du vill kalla människor Ska se ut och alltid tänka just som du). Men filmen lärde mig att "Men om du följer spår du aldrig sett för, Kan du lära med ditt hjärta här och nu"

Den är filmen kommer mitt barn (om jag någonsin skaffar ett) att kunna utan till före hen kan säga sitt eget namn. 

 

Räcker detta inlägg om Pocahontas? Jag tror att detta är ett helt nytt ämne för de flesta som har fäljt med denna blogg ;)

02.08.2013 kl. 21:42

and you'll never hear the wolf cry to the blue corn moon..

whether we are white or copper skinned

we need to sing with all the voices of the mountain

we need to paint with all the colors of the wind

you can own the earth and still all you own is earth until

you can paint with all the colors of the wind.

 

Det är ingen skillnad hur många gånger jag har hört denna sång och på hur många språk. Den är ändå lika bra som första gången. Texten till denna låt, i alla fall på svenska, finska och engelska är helt magnifika. Man kan inte göra något annat än älska låten. Plus att det man ser i filmen när låten sjungs är breath taking. Sådana filmer får ju en att vela sträva efter att bli ännu bättre "konstnär".

29.07.2013 kl. 06:10

mindf*ck

det är allt jag säger...

 

12.07.2013 kl. 09:25

the lone ranger - kemosabe!

Jag var med min vän och se på the lone ranger i förrgår, då den även hade världspremiär. Har någon av er sett den redan?

I alla fall så hade jag inga förväntningar om filmen, jag hade ingen aning om vad den skulle handla om. Men kort så handlar det om hur indianen Tonto (Johnny Depp) förändrar John Reid (Armie Hammer) ,en man som alltid ser på allt från lagens synvinkel, till en legend som jobbar för rättvisan.

Filmen var mycket bättre än vad jag skulle ha kunnat hoppas på. Att ha en, för mig, okänd person att spela huvudrollen var det bästa beslutet de kunde göra. Filmen skulle annars haft en tendens att bara bli en film bland de andra, även om Johnny Depp har andra huvudrollen. Armie Hammer är en av de nästa stora skådespelstalangerna vi har. Chanser som dessa är guldvärda för dem, det är ju inte ala som kan säga att deras genombrottsfilm gjordes med Johnny Depp.

Johnny Depp.... Man behöver väl bara tillägga en Johnny Depp i en film och direkt är det en box office rekord tagare. Han är ju en brilliant skådespelare, men ändå kunde jag inte sluta tänka på hur skulle filmen sett ut om man skulle ha använt sig av någon annan istället. Jag såg så mycket Jack Sparrow i Tonto att jag blev lite besviken. Jag hade förvänta mig någon mindblowing av herr Depp.

Sedan kommer vi till den brilliantaste skådespelaren jag sett på länge. William Fichtner spelade Butch Cavendish och han passade i den rollen som handen i handsken. Det var helt mindblowing. Jag kunde helt enkelt inte göra något annat än vara helt positivt chockad över William Fichtners prestationer och talanger. Jag har inte sett William Fichtner sedan Prison Break slutade, fastän han är mycket aktiv inom filmbranschen. Jag älskar William Fichtner i alla hans roller som jag sett. Störtsta delen är han dark and twisty, men han visar alltid nya sidor av sig själv.

På tanken på att the lone ranger använde sig av en av Mozarts kompsitioner till deras huvudsakliga soundtrack, var lite konstigt men det passade så bra.

Det som var det riktigt roliga med filmen var att jag satte för mig själv och jämnförde filmen med andra filmer. Det var vissa scener som var helt klart någon annan film. Jag såg bland annat Pocahonats, Mulan, sista samurajen, lejonkungen och speciellt Zorro. Visst det är ju nästan till omöjligt att komma på nya scener hela tiden, men speciellt de Disney relaterade scenerna var roliga att peka ut för the Lone ranger är ju Disneys produktion.

Jag gillade filmen starkt. Jag rekommenderar den åt er alla, den går ju troligtvis ett tag till på bio, så om ni har en chans så skall ni nog fara och se på den. Men var beredda på att ni får skratta hela tiden. Den har mycket verklighetstroligt (is this even a word?) landskap, vilket hjälper till med att få fram hur det var för indianerna när den vita människan gick in i landet och tog vad de ville.

Varför for jag ens och se på den här filmen? jo, för jag visste att den har med indiankulturer att göra. Nämn ordet indian and I'll be there! :)

05.07.2013 kl. 06:16

jag vågar påstå

att om man kommer hem halv åtta på lördag morgonen från midsommarfirandet, så kan man ju säga att det var lyckat. 

sedan kan jag även påstå att om man ens överväger att fara och sova med att istället se på lejonkungen, så är det ju helt onödigt att ens tänka efter vilket du väljer. Så jo, jag såg på lejonkungen imorse. Eller såg och såg,jag har minne av att jag har sett början av lejonkungen och sedan vaknade jag just i tid för att se grande finale. Efter detta kan jag även påstå att man sover helt bra en och en halv timme medan lejonkungen spelas i bakgrunden. 

Nu känns det som om jag skulle ha sovit åtta timmar, vilket är helt skönt, kan bara inte förstå att vi spelade kort med vännerna säkert två timmar i sträck. 

22.06.2013 kl. 09:09

några påståenden

Vet ni hur det känns när man lär sig känna en person och sedan lär man sig känna en annan person "på köpet"? 

Detta är exakt vad som har hänt med Alle och Addi. Jag lärde mig känna Alle i skolan och sakta men säkert så kom det fram saker om Addi. Klart det gjorde det när de är systrar. Det var som om man skulle ha känt Addi före man ens träffade henne. 

Nu, för ca en timme sedan, kom jag hem från Alles place. Jag var där och såg på Grey's med Alle och Addi. Efter att vi hade sett nionde säsongen slut så såg vi på Skattkammarplaneten. Den var såå mycket bättre än vad jag har någonsin vågat tro. 

Men alltså pointen med denna fina brainstorm var nog det att jag är så lycklig lottad när jag har lärt mig känna dessa två människorna. Det var som om personkemin bara klickade. Härligt!

15.06.2013 kl. 01:12

Pocahontas inspired wedding dress

Det är vad jag ska nu börja skissa. Är ganska ivrig med att börja på denna skiss. Den är från början inspirerad av en drömfångare, men jag tycker att Pocahontas beskriver det mera. Ni får kanske se skissen och allt sen när det är färdigt. Om inte något annat så är detta i alla fall en god orsak till att se på Pocahontas :)

16.05.2013 kl. 18:20

våren leder till...

att jag har överflöd av idéer. Jag borde anteckna dem, men jag vet att om jag inte gör någonting till de där idéerna så dör inspirationen. Det skulle gälla att få ut det mesta av inspirationen och bara producera ett antal noveller/början av romaner/målningar etc.. för att ta mig själv i nacken så tänkte jag nu efter att jag skrivit detta inlägg renskriva en början av en roman(?), så att jag kan använda mig av den sen senare :)

har ni också sådana här period inspirationer? :)

Min eviga inspirationskälla :)

25.04.2013 kl. 21:19

efter 6 timmar

Efter sex timmars arbete så har jag ritat 11 Disney prinsessor. Teckningen är åt min kusin, som är helt prinsesstokig. Jag vet att hon skulle ha varit säkert mer än nöjd om jag skulle bara ha ritat de vanligaste prinsessorna, som Snövit, Askungen, Törnrosa och Belle, men jag måstade tillägga Tiana, Jasmine, Pocahontas, Esmeralda, Mulan, Ariel och Rapunzel, fast Rapunzel var på begäran. 
 
Till näst ska jag tillägga en bakgrund och imorgon ska jag fara och köpa en ram, sen ska min kusin få den :) 
27.12.2012 kl. 14:00

SIMBA


Min überkära vän Alicia var till London för typ tusen år sedan (höstlovet) och då kommer hon hem med den här fina muggen plus Simba åt mig. Jag älskar älskar älskar den och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag säger att det här var min första Simba leksak, ever. Så TACK än en gång Alle att jag fick den :) <3
16.11.2012 kl. 22:37

"Din mamma kommer inte"

Nu när veckoslutet börjar imorgon, så är det ju mer än passligt att berätta om de veckoslutet som var.

På fredagen  for jag på kvällen till Alicia, var vi skulle ha Disney-movienight. När vi väntade att Anna skulle dyka upp så sökte vi upp saker i skvallerboken. Jep, vi tränade tills den dagen då vi sitter vid ett matbord på bäddavdelningen och använder oss av skvallerboken för att komma ihåg vem som gick på vår klass eller liknande.


Men slutligen såg vi på två Disney-filmer, Tarzan och Bambi. Tarzan var bra som alltid, det är inte ens länge sedan jag såg den. Men Bambi, vad ska jag säga? Den är hur bra som helst, men man märker det tydligt att det var krig i världen när man gjorde filmen. Den var mycket dyster och så och jag kan inte föstå hur jag klarade av att se den när jag var lite. Annars, rubriken är från Bambi, när  Bambis mamma har dött och hans pappa står mitt i allt ute i snöyre och säger "din mamma kommer inte" och då skulle man vilja bara skrika "va fan är det för fel med dig, sympati, anybody?".

 
Det roliga med Disney filmer är ju helt enekelt det att man märker att alla filmer gå in i varandra, till exempel finns det vissa budskap som syns flera gånger, vissa platser och vissa händelser. Jo, jag berättade varenda en gång jag såg någonting som var från Lejonkungen eller Pocahontas, Disney-nörd, I know.


(okej, det blev ganska långt om fredagen, så vi tar lördagen imorgon, då är det ishockey som står på menyn :))
15.11.2012 kl. 22:52

18-årig ung kvinna från Åbolands skärgård, går i Kimitoöns gymnasium andra året. Älskar ishockey över allt annat, men hjärtat brinner även för Disney-filmer, vänner och Finland. Skriver den här bloggen huvudsakligen för att upprätthålla min svenska till en viss grad, så att jag blir student år 2014. Bloggen är som min dagbok, allting skrivs hit, kanske lite förskönat, men i stort sätt allting som berör min vardag.

Välkommen hit, hoppast ni njuter av att läsa om mitt liv som en människa med koncentrationssvårigheter och med en on off knapp :D